Lietuvos laivų interjero specialistai prisistatė pasauliui | KaunoDiena.lt

LIETUVOS LAIVŲ INTERJERO SPECIALISTAI PRISISTATĖ PASAULIUI

Klaipėdoje esanti privati laivų interjero įrengimo paslaugas teikianti bendrovė „Aros Marine“ tinkamai atstovauja Lietuvą įvairiose tarptautinėse parodose pristatydama savo verslą ir Lietuvą, kaip eksporto šalį.

„Aros Marine“ darbai jungia skirtingus laivus

 „Klientams siūlome užbaigtus laivų interjero apdailos sprendimus. Jie apima laivų gyvenamųjų, techninių bei visuomeninės paskirties patalpų pilną apdailą, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemų komerciniams, keleiviniams ir privatiems laivams įrengimą “, - teigė bendrovės generalinis direktorius Giedrius Valainis.

Pasak jo, šiuo metu įmonėje dirba apie 300 kvalifikuotų  specialistų - apdailininkų, dailidžių, baldų surinkėjų, stalių, ventiliacijos sistemų montuotojų, projektų vadovų, administracijos darbuotojų, kurie vykdo klaipėdietiškas laivų statybos ir remonto tradicijas atitinkančius projektus. Apie 90 proc. bendrovės užsakovų – užsienio klientai. Sėkmingai įvykdyti ar vykdomi projektai Skandinavijos šalyse, Ispanijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Portugalijoje, Japonijoje, Singapūre, Kinijoje ir Rusijoje.

Gelbėjimo laivai, žvejybiniai traleriai, kruiziniai laivai, žemsiurbės, vamzdžių klojėjai, automobilių ir keleivių keltai - visus šiuos skirtingus laivus jungia interjero apdailos ir ventiliacijos darbai, kuriuos atliko „Aros Marine“ specialistai. Tai jie daro ypač kokybiškai. Bendrovė yra akredituota „Bureu Veritas Certification Holding SAS“, atitinka naujausius vadybos kokybės (ISO 9001:2008), Aplinkos valdymo sistemų (ISO 14001:2004), Darbuotojų saugos ir sveikatos valdymo (ir OHSAS 18001:2007) sertifikavimo sistemų reikalavimus.  

ES remiamas projektas - svarbus verslui

Teikdama aukščiausius laivų statybos ir remonto reikalavimus atitinkančias kokybiškas laivų apdailos paslaugas bendrovė „Aros Marine“ garsina ir Lietuvos vardą įvairiuose tarptautiniuose forumuose ir parodose.

2014 metų rugsėjo 18 dieną ji pasirašė trišalę sutartį su Ūkio ministerija ir viešąja įstaiga „Lietuvos paramos agentūra“ dėl projekto, kuris pavadintas „UAB „Aros Marine“ eksporto didinimas“ pagal Lietuvos 2007-2013 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos panaudojimo strategiją ir Ekonomikos augimo veiksmų programos priemonę „Naujos galimybės“ finansavimo.

„Noriu pasidžiaugti, kad bendrovės generalinis direktorius Giedrius Valainis rėmė idėją dalyvauti parodose. Tai puiki galimybė pristatyti įmonė naujose rinkose, surasti naujus partnerius ir užsakovus, atlikti rinkų analizę. Daug padarė Marketingo skyrius, kuriam vadovauja Vadim Piazenko. Skyriaus darbuotojai sudarė parodų sąrašą, rengė stendus, bukletus, atliko įvairius organizacinius darbus“, - pastebėjo projekto „UAB „Aros Marine“ eksporto didinimas“ koordinatorė ir šios bendrovės administracijos direktorė Olga Piazenko.

Projektui vykdyti skirta per 72,9 tūkst. eurų. Pagal projektą „Aros Marine“ gavo 60 proc. paramą, likusią dalį reikėjo pridėti patiems. Paramos dalį VšĮ „Lietuvos paramos agentūra“ mokėdavo laiku pateikus ataskaitą po kiekvienos parodos. 

Efektyviai pristatydama savo verslą, o tuo pačiu ir Lietuvos eksportą, bendrovė per metus nuo 2014-ųjų rugsėjo 9 dienos iki 2015 m rugsėjo 25-osios turėjo dalyvauti septyniose svarbiausiose pasaulinio lygio laivybos verslo parodose. Projektą pavyko beveik pilnai įgyvendinti. Dėl pablogėjusios Norvegijos ekonomines situacijos neįvyko tik šiemet rugpjūtį Stavangeryje (Norvegija) numatyta paroda.

Parama atvėrė naujas galimybes

Pirmoji paroda įvyko 2014 metų spalio 28-30 dienomis Dubajuje. Kas dvejus metus vykstanti laivybos paroda „Seatrade Middle East Maritime“ - viena prestižiškiausių pasaulyje. Joje dalyvavo per 300 laivybos įmonių iš 33 pasaulio šalių.

„Mums ši paroda buvo itin sėkminga. Dubajuje susiradome verslo partnerį, su kuriuo šiemet spalį jau savo lėšomis jungtiniu stendu dalyvausime panašioje parodoje Abu Dabyje. Manau, kad toks bendradarbiavimas – puiki galimybė įsitvirtinti UAE rinkoje. Beje, šiemet jau įgyvendinom vieną projektą Dubajuje“, - teigė bendrovės „Aros Marine“ marketingo vadovas V.Piazenko.

Daugiausiai laivybos verslo parodų, kuriose pagal projektą prisistatė „Aros Marine“, vyko šiais metais.

Kovo 19-22 dienomis „Aros Marine“ turėjo išskirtinę progą prisistatyti  Majamyje vykusioje parodoje „Cruise Shipping Miami“. Tai didžiausia kruizų, kruizinių laivų statybos, remonto bei aptarnavimo srities paroda pasaulyje. Į ją kasmet susirenka per 800 įmonių iš 130 įvairiausių pasaulio šalių. Po šios parodos pasirašyta paslaugų teikimo  sutartis su viena Suomijos kompanija.

Birželio 2-5 d. vyko 50-oji paroda „Nor shipping 2015“ Osle (Norvegija). „Aros Marine“ pristatė įmonės teikiamas oro kondicionavimo, šildymo, šaldymo, vėdinimo sistemų (HVAC) montavimo bei priežiūros paslaugas.

Birželio 16-18 d. Southamptone (Anglija) vyko viena prestižiškiausių Europoje komercinės laivybos paroda ir konferencija „Seawork International“.

Rugsėjo 9–11 dienomis vyko pristatymas tarptautinėje kruizinio turizmo parodoje Hamburge „Seatrade Europe 2015“. Tai didžiausias Europos kruizinės laivybos renginys, kuriame 2015 m dalyvavo per 270 kruizinių kompanijų atstovų.

Paskutinioji paroda „Neva 2015“ rugsėjo 22-25 dienomis vyko Sankt Peterburge. Tai paroda apie laivybą, laivų statybą, uostų veiklą, vandenynų ir šelfų įsisavinimą. Šiais metais joje dalyvavo per 500 įmonių iš 32 pasaulio šalių. Parodos metu vyko susitikimai su Rusijos, Irano, UAE, Suomijos, Nyderlandų kompanijų atstovais.

Kiekvienoje parodoje „Aros Marine“ dalyvavo su savo stendu, dalino informacinę medžiagą, tiesiogiai bendravo su stendo lankytojais. Buvo organizuojami įmonės pristatymai, vyko susitikimai su esamais ir potencialiais klientais, informacija apie įmonę buvo skelbiama įvairiose leidiniuose. Po kiekvienos parodos gauti papildomi paklausimai dėl bendradarbiavimo ir projektų įgyvendinimo.  

„Malonu, kad mūsų eksporto didinimo projektas buvo palankiai įvertintas, jam vykdyti skirta parama iš Lietuvos 2007-2013 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų. Jo dėka praplėtėme savo verslo kontaktus. Iš to turi naudos ir Lietuvos ekonomika. Įdarbinome naujų žmonių. Po 2015 metų ataskaitos, tikiuosi, pamatysime, kad ir bendrovės pajamos augo“, - svarstė projekto koordinatorė O.Piazenko.

GALERIJA

  • Laive „Aros Marine“ specialistai atlieka interjero apdailą.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Laimonas

Tai įmonė,kuriai linkiu ŠIMTO METŲ-ŠIMTO MILIJONŲ.ŠAUNUOLIAI.....!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS