Nemokami autobusai mieste – tik per masines šventes | KaunoDiena.lt

NEMOKAMI AUTOBUSAI MIESTE – TIK PER MASINES ŠVENTES

Ketvirtadienį miesto taryba pritarė savivaldybės administracijos siūlymui leisti visiems keleiviams važiuoti už dyką viešuoju transportu Šviesų festivalio, Jūros šventės ir akcijos „Diena be automobilio“ metu. Toks valdžios dosnumas šiemet pareikalaus apie 227,8 tūkst. eurų iš miesto biudžeto.

Iš pradžių tarybai buvo siūloma viešąjį transportą paversti nemokamu ir per valstybines šventes (Kovo 11-ąją, Liepos 6-ąją), esą tai į renginius pritrauktų daugiau miestiečių, skatintų juos dažniau naudotis autobusais ir sumažintų spūstis.

Tačiau politikų nuomonės šiuo klausimu išsiskyrė.

Pasak tarybos narės Lilijos Petraitienės, nemokamas viešasis transportas pasiteisintų tik per Šviesų festivalį ir Jūros šventę. Kitomis dienomis esą miestas tik gainiotų tuščius autobusus ir didintų taršą.

Politikai nubalsavo, kad valstybinių švenčių dienomis (išskyrus Vasario 16-ąją, kuri sutampa su Šviesų festivaliu) keleiviams už transportą tektų susimokėti patiems.

Vasario 15–16 d., liepos 26–28 d. ir rugsėjo 20-ąją (Diena be automobilio) visiems keleiviams autobusai nieko nekainuos.

Be to, Lietuvos vaikų ir jaunimo dainų šventės „Mes Lietuvos vaikai“ (birželio 14–16 d.) ir Tarptautinio nematerialiojo paveldo festivalio „Lauksnos“ (liepos 11–14 d.) renginio dalyviai irgi važiuos nemokamai.

Tai atsieis apie 227,8 tūkst. eurų iš savivaldybės biudžeto.

Pirmą kartą kelionė miesto autobusais per Jūros šventę tapo nemokama pernai. Skaičiuojama, jog per tris šventines dienas buvo vežta beveik dukart daugiau žmonių, nei įprasta.

Preliminariais skaičiavimais, tris dienas nemokamai vežusi gyventojus viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ negavo apie 70 tūkst. eurų pajamų. Išlaidas turėjo kompensuoti uostamiesčio savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

fedi

Keista, kad Šviesų festivalį kažkas vadina švente, miestas pašviestas turėtų būt visada. Ta Giedraitytė tik ieško progų...ir suranda...

CHA

O kodel perkantieji metinius ar menesinius bilietus skriaudziami,jiems taip pat turetu kaina mazeti,tais menesiais.

lape

tai gal nemokomos keliones autobusu o ne nemokami autobusai ka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS