Neringos skvere – kiti rangovai | KaunoDiena.lt

NERINGOS SKVERE – KITI RANGOVAI

Nors Neringos skvere šiuo metu nevyksta atnaujinimo darbai, klaipėdiečiai pastebėjo, kad jis jau valomas. Tačiau švaros užtikrinimu rūpinasi kiti rangovai negu įprastai. Gyventojai viliasi, kad šie rangovai pagaliau išspręs ir akį rėžiančią problemą – pašalins didžiulę balą, telkšančią vidury pėsčiųjų tako.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė patvirtino, kad maždaug mėnesį Neringos skvero švarą užtikrins ne „Klaipėdos želdiniai“, o „Ecoservice“. Vėliau situacija gali pasikeisti.

„Ilgametė sutartis pasibaigė maždaug prieš savaitę. Kadangi gavome pretenzijų, buvo sustabdytas vadinamasis didžiosios sutarties pasirašymas. Numatydami, kad taip galėtų atsitikti, „paleidome“ mažąjį pirkimą. Mažasis pirkimas – mėnesiui, gal penkioms savaitėms. Tad konkursą už šiaurinę dalį laimėjo „Klaipėdos želdiniai“, o už pietinę „Ecoservice“, – paaiškino I. Kubilinė.

O apie ramybės neduodančią problemą – balą – savivaldybės atstovai taip pat žino, ši problema esą bus sprendžiama.

Manoma, kad skvero atnaujinimo darbai tęsis jau netrukus, ypač jei tam leis oro sąlygos.

Paruošiamieji darbai vyksta.

„Jeigu orai neblogi, rangovai dažniausiai pradeda darbus anksčiau. Tą matome ir kituose objektuose. Kalbėjome su „VVARFF“, jeigu orai leis, o tą lyg ir matome, svarbu, kad iš žemės dingtų įšalas, darbus pradės anksčiau“, – tikino pašnekovė.

Per pirmąjį darbų etapą buvo atlikta nemažai darbų – jungčių šviestuvams montavimas, drenažo ir lietaus nuotekų įrengimo darbai, pėsčiųjų ir dviračių takų paruošiamieji darbai, naujų takų ir aikščių įrengimas.

Dar šį arba kitą mėnesį prasidės antrasis darbų etapas, per kurį bus įrengtos krepšinio, tinklinio ir vaikų žaidimų aikštelės bei bus užbaigtas dviračių tako įrengimas.

„Labai daug suplanuotų dalykų – ir vaikų žaidimų aikštelių įranga, ir tam tikri kiti dalykai. Sprendžiame ir dėl vandens nutekėjimo, kur nuolatos renkasi lietus, kad to „baseino“ neliktų. Paruošiamieji darbai vyksta“, – teigė I. Kubilienė.

Viso Neringos skvero atnaujinimo projekto vertė – 2,6 mln. eurų, darbų rangovas – bendrovė „VVARFF“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šian

Debreceno gatvėje medžius pjovė. Leidimas yra , darbuotojai su technika taip pat. Tik medžių sužymėtu , nerasta . Graudu ir juokinga buvo stebėti, kaip medpjuviai lakste , bandė rasti, kurį pjauti. Taip ir dirba . Kas rašo, tas nemato . Kas dirba , nemato ką dirbti .

Puiku,

vargais negalais manau pavyks " užlopyti " buvusių miesto valdyme liberalių ir konservatorių brokus , kuriems kaip man paaiškėjo klaipėdiečių rūpesčiai visiškai nerūpėjo. Ačiū dirbantiems Klaipėdos ir klaipėdiečių gerbūviui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS