Nespėja lopyti dviračių tako | KaunoDiena.lt

NESPĖJA LOPYTI DVIRAČIŲ TAKO

Prieš trejus metus palei Dangės upę įrengtame naujutėlaičiame, daugiau nei 2 mln. eurų atsiėjusiame dviračių take – nemalonios staigmenos. Per palyginti trumpą laiką viena po kitos atsiveria smegduobės.

Taką šalia Dangės krantinės pamėgę dviratininkai ir pėstieji jau kurį laiką aplenkia gilią duobę.

Sekmadienį palei upę vaikštinėjusi klaipėdiečių pora teigė, kad įgriuva nepažymėta įspėjamuoju ženklu, todėl kelia realią grėsmę praeiviams.

Vakar duobė vis dar žiojėjo be jokio ženklinimo.

"Kai tik palyja, taip ir duobės. Neseniai vieną užlopė, tai nauja atsirado. Kažkas čia tikrai negerai", – samprotavo kitas netoliese gyvenantis klaipėdietis.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė sakė, kad netrukus įgriuva bus paženklinta ir sutvarkyta.

Skyriaus vedėja neatmetė galimybės, kad taką tiesę rangovai pridarė broko. Asfaltas įdubti galėjo ir dėl to, kad yra šalia upės.

"Informuosime rangovus. Iš pradžių patys pažymėsime, paskui žiūrėsime. Gal iš tikrųjų yra brokas? Takas driekiasi palei upę, gali būti ir kokia nors didesnė problema", – svarstė I.Šakalienė.

Smegduobė tame pačiame take, tik tolėliau buvo atsivėrusi ir gegužę. Prireikė laiko, kol statybų įmonė ją sutvarkė.

Dvejus su puse metų trukę dviračių tako įrengimo darbai baigti 2015 m., o jo priežiūra patikėta Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui.

10 km ilgio dviračių takas atsiėjo apie 7 mln. senąja valiuta (kiek daugiau nei 2,043 mln. eurų). Didžioji dalis šio projekto buvo finansuota ES lėšomis.

Už tuos pinigus ne tik įrengtas pėsčiųjų, dviratininkų takas, bet ir nuo Kurpių gatvės iki Jono kalnelio pastatyti visiškai nauji šviestuvai.

Žibintai apšviečia ir likusią kelio dalį. Šalia tako įrengtos poilsio zonos, pastatyti suoliukai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

hm

čia dviračių takas? nejuokinkit. kas per (cenzūra) sugalvojo dėt plyteles? sakyčiau jei niekas nebūtų matęs kaip atrodo normalus takas, bet ir tie sovietiniai takai Smiltynėje buvo gerokai protingiau padaryti - ne viskas kas skirta važiuoti dviračių takais yra dviračiai su 20+'' ratais...

Ieva

o klaipėdiečiai vis tiek už tokį merą balsavo... wow

V

Tikrasis klaipedos veidas... butaforinis miestas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS