Paplūdimiai jau ruošiami vasarai | KaunoDiena.lt

PAPLŪDIMIAI JAU RUOŠIAMI VASARAI

Jūros pakrantėje šią savaitę jau išrikiuotos persirengimo kabinos. Į pabaigą eina ir gelbėtojų atranka. Kada bus atidaryti paplūdimiai, priklausys nuo orų ir savivaldybės.

„Man atrodo, tai daugiau politinis nei techninis klausimas. Taryba atidarymą numato birželio 1 d. Atvirai kalbant, įstaigos nusistatė terminą pasiruošti ik gegužės 15 d. Tada beliks laukti signalo“, – kalbėjo „Klaipėdos paplūdimių“ vadovas Olegas Mariničius.

Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje jis teigė, kad, savivaldybei nusprendus pradėti vasaros sezoną, paplūdimius paruošti pavyktų per dvi tris dienas.

„Melnragės ir Girulių pusėje tualetai jau paleisti. Nuo praeitos savaitės perkame ir trijų Smiltynės tualetų priežiūros paslaugą. Smiltynė praktiškai paruošta. Viskas, išskyrus garsiakalbius, sustatyta į vietas“, – paaiškino O.Mariničius.

Persirengimo kabinos šią savaitę stovėjo ne tik Smiltynės, bet ir kituose pliažuose. Tačiau dar ne visos buvo įtvirtintos.

„Žmonės ateina į paplūdimį pailsėti. Gal kas norės pasportuoti. Yra tokių „ruonių“, kurie bando į šaltą vandenį šokti. Yra kas ir žiemą sportuoja, bėgioja ar tiesiog ateina išsimaudyti“, – pastebėjimais dalijosi „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Šią vasarą tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragės paplūdimių atsidarys naujas gelbėtojų postas.

„Pamario gatvėje įrengus naują automobilių stovėjimo aikštelę, labai padaugėjo poilsiautojų. Prie naujo posto įrengsime medinius takus. Kad būtų saugu ir patogu“, – kalbėjo „Klaipėdos paplūdimių“ vadovas.

Iš viso Smiltynės, Melnragės ir Girulių paplūdimiuose šią vasarą veiks 12 gelbėjimo postų.

Kas juose dirbs, paaiškės jau netrukus. Šiomis dienomis tikrinami daugiau nei pusšimčio kandidatų į gelbėtojus gabumai.

„Dar renkame komandą. Visada reikia rezervo. Būna, kad užsiregistruoja ir, nesulaukę vasaros, susiranda kitą darbą. Todėl registracija dar vyksta, bus dar ir apmokymai“, – paaiškino A.Siakki.

Gelbėtojai šiemet naudosis atnaujinta įranga.

„Nupirkome papildomus du defibriliatorius. Taip pat distanciniu būdu valdomus gelbėjimo plaustus. Vienas jų gali pakelti ir ištempti žmogų“, – teigė „Klaipėdos paplūdimių“ vadovas.

Kai kuriuose gelbėjimo postuose dirbs ir medicinos punktai.

Be to, visus paplūdimius ketinama kiek įmanoma pritaikyti ir neįgaliesiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

S

Tik neužmirškite atidaryti visus metus buvusius užrakintus tualetus, dėl ko žmonės būdavo priversti gamtinius reikalus daryti krūmuose.

Laisvas

Raus ta cerberi is Palangos pliažo

Žilvinas Ručys

gal galima būtu nurodyti kur nėra tų idiotų gelbėtojų ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS