Primena vairuotojams: už parkavimą ne vietoje gresia bauda | KaunoDiena.lt

PRIMENA VAIRUOTOJAMS: UŽ PARKAVIMĄ NE VIETOJE GRESIA BAUDA

Elektromobiliams skirtose vietose stovintys degalais varomi automobiliai – vis dar jokia retenybė. Taip pat pastebima, kad būtent hibridinių elektrinių automobilių vairuotojai kartais pamiršta susimokėti už parkavimą šiose vietose.

Elektromobiliams skirtos vietos yra prie elektromobilių įkrovimo įrenginių. Jų uostamiestyje yra 18, prie kiekvieno įrenginio – po dvi parkavimo vietas.

Pasak „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktoriaus Gintaro Neniškio, automobilių statymas elektromobiliams skirtose vietose uostamiestyje nėra didelė problema, bet tokių atvejų pasitaiko.

Tai nėra masinė problema.

„Retas atvejis, kad būtent elektromobilio vietoje pasistatytų įprastus automobilius. Tai nėra masinė problema. Be to, elektromobilių įkrovimo vietose gali būti įkraunamos ir hibridinės transporto priemonės. Jos nėra atleistos nuo rinkliavos už automobilių stovėjimą. Jos įkraunamos nemokamai, gali stovėti vieną valandą, bet už stovėjimą šioje vietoje turi susimokėti“, – priminė pašnekovas.

Kai kurie vairuotojai savo hibridinius automobilius įkrauti palieka visai dienai, o už parkavimą taip ir nesusimoka.

„Mes baudas rašome už rinkliavos nesumokėjimą, o dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų esame sutarę, kad juos kontroliuotų Viešosios tvarkos skyrius. Jie žiūri ir dėl tos vienos valandos. Jeigu stovi vieną valandą ir dar 15, 20 minučių, niekas didelių problemų nekelia, bet jeigu atsistoja trims, keturioms valandoms arba visai dienai, tada su tokiais dirba Viešosios tvarkos skyrius, reiškia įspėjimus ir skiria tam tikras baudas“, – teigė G. Neniškis.

Vietinės rinkliavos mokėjimo tvarkos pažeidimas užtraukia baudą nuo 20 iki 40 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 40 iki 100 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Petras

Čia yra kelios problemos: 1. Bendrai paėmus, parkavimas realizuotas tik dalinai - tarkim prie didžiųjų prekybos centrų ir pan. Bet čia straispnis ne apie tai 2. Elektromobilistai laiko save išskirtiniais, nes ir įstatymų leidėjai ta propaguoja: leidžia A juosta važiuotiir pan., reikalauja rozečių kas 100 metrų (pats reikalavimas suprantamas, kai vyksta protegavimas be realizacijos) ir pan. Taip pat vyksta įprastų auto su vidinio degimo varikliais baudinimas, tai irgi elektromobilistų požiūriu jis duoda išimtinumo. 3. Procedūra kai nesutinki su bauda itęsta ir nėra elektroninio prisijungimo gyventojams iš anksto susipažint, ką tie tikrintojai prifotografavo.

Parazituojanciai institucijai

Jus vieni is reketininku. Isirengtu savas, bet ne. Reikalaujate mokescio ateme is visuomenes turta, kitaip sakant reketas.

aferistu geroves valstybes realija

drausk bausk grasink gasdink vakcinuok terorizuok apmokestink..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS