Šiais metais Jūros šventė – pandeminė: kaip bus užtikrintas saugumas? | KaunoDiena.lt

ŠIAIS METAIS JŪROS ŠVENTĖ – PANDEMINĖ: KAIP BUS UŽTIKRINTAS SAUGUMAS?

Klaipėda šią savaitę pirmoji paraudonavo susirgimų nuo COVID-19 žemėlapyje. Naujų ligos atvejų per 14 dienų šimtui tūkstančių gyventojų tenka jau daugiau nei 100. Tačiau kylanti nauja pandemijos banga Jūros šventės kol kas nestabdo.

Dalyvių neribos

"Didžiausias noras, kad po Jūros šventės COVID-19 situacija nepablogėtų. Turint omenyje, kokia šiandien epidemiologinė situacija, yra nemažai iššūkių. Aišku, tai ne vien savivaldybės, bet ir visų kitų kontroliuojančių institucijų ir svečių atsakomybė", – teigė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Šią savaitę savivaldybėje tartasi, kaip užtikrinti saugią šventę.

Renginiai vyks ne ilgiau nei dvi valandas, kad žmonės neužsibūtų vienoje vietoje. Tarp renginių bus daromos pertraukos.

"Vertindamas dabartinę situaciją, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras kėlė klausimų dėl renginių, žmonių skaičiaus, ribojimų. Teisės aktai nurodo, kad nekomercinių renginių dalyvių skaičius nėra ribojamas. Nereikalingas ir Galimybių pasas", – paaiškino A.Dobranskis.

Žmonių srautų riboti atitvarais neplanuojama.

"Logiškai mąstant, jeigu tu aptversi ir įleisi žmones, kurie turi Galimybių pasus, susidarys didžiausios eilės. Kas būtų blogiau – tikėti, kad žmonės sąmoningi, ar daryti patikrinimus formuojant eiles?" – klausė administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Tiltelį nusuks

Prekybininkai privalės dėvėti apsaugines kaukes, vienkartines pirštines, turėti dezinfekcinių priemonių. Į šventę atėjusių žmonių bus prašoma dėvėti veido kaukes ir kiek įmanoma laikytis atstumų.

Vengiant susibūrimo vienoje vietoje pagrindiniai koncertai Teatro aikštėje ir Kruizinių laivų terminale vyks tuo pačiu metu.

"Renginiai vyks ne ilgiau nei dvi valandas, kad žmonės neužsibūtų vienoje vietoje. Tarp renginių bus daromos pertraukos. Tai vėlgi susiję su reikalavimais dėl epidemiologinės situacijos", – teigė A.Dobranskis.

Andrius Dobranskis: kas būtų blogiau – tikėti, kad žmonės sąmoningi, ar daryti patikrinimus formuojant eiles?

Per patį piką Kruizinių laivų terminalo sukiojamu pėsčiųjų tiltu pasiekti nepavyks – jis bus nusuktas.

"Tai yra savotiškas butelio kaklelis. Kad dideli žmonių srautai nesigrūstų. Neduok Dieve, kad neįkristų į vandenį ar neįvyktų nelaimė, prieita minties, kad žmonės judėtų platesnėmis erdvėmis Priešpilio gatve", – paaiškino direktoriaus pavaduotojas.

Šiemet nuspręsta neskubėti riboti eismo Pilies gatvėje.

"Turėjome neypatingai gerą patirtį, kai Pilies gatvėje vyko mugė ir buvo uždarytas eismas. Buvo tikrai didelės kamšatys mieste. Sulaukėme gyventojų ir miesto svečių nepasitenkinimo", – prisiminė A.Dobranskis.

Pilies gatvė penktadienį bus uždaryta nuo 16 val. Tuomet ja naudosis tik viešasis transportas. Tikimasi, kad gyventojai spės iki tol grįžti iš darbų ir jiems neteks laukti spūstyse.

Saugumą užtikrins policija

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius patikino, kad pareigūnų renginių vietose ir visame mieste šventinį savaitgalį nepritrūks.

Klaipėdoje dirbs vasarai į Palangą komandiruoti raitosios policijos pareigūnai.

Policijos žirgai nebijo didesnio žmonių susibūrimo, o raiti pareigūnai yra mobilūs ir gali greitai reaguoti į iškvietimus ten, kur automobiliu sunku privažiuoti.

Patruliuos: vasarą Palangoje dirbančius raituosius policininkus iš Vilniaus per Jūros šventę matysime Klaipėdoje. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio policininkams į talką bus atsiųsti pareigūnai iš apskrities rajonų komisariatų.

Ankstesniais metais didžiausios miesto šventės metu dirbdavo ir neuniformuoti Kriminalinės policijos pareigūnai, todėl pastaraisiais metais smulkių vagysčių skaičius būdavo nepalyginamai mažesnis. Tikėtina, kad taip bus ir šiemet.

Galutinį priemonių planą policijos pareigūnai ketina tvirtinti šiandien. Savo darbą jie ketina derinti prie šventės programos, didesnes pajėgas siųsti į masinio susibūrimo vietas.

Policininkai šiemet dalyvaus ir Jūros šventės eisenoje. Jų kolona turėtų būti įspūdinga – raitieji policininkai, pareigūnai, važiuojantys riedžiais, motociklais, automobiliais.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

T

Turint tokį merą, kuriam ant miestiečių nusispjaut, nėra ko tikėtis. Dar mažiausiai porą metų šitas veikėjas su savo padėjėjais stekens miestą bei visokeriopai padės mažint gyventojų skaičių.

Ne kičiniam sambūriui

Jeigu mus vėl įkalins savivaldybėse ir vėl viską uždarys, kreipkitės į kaltąjį - šitą merą!

MEMELENDER

PO SAVAITĖS JUMS BUS PIZĖ TAIP
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS