Skulptūrų parke – margi vaizdeliai | KaunoDiena.lt

SKULPTŪRŲ PARKE – MARGI VAIZDELIAI

Neseniai atvertame Skulptūrų parke lankytojai pastebėjo keletą trūkumų. Daugeliui buvo keista, kodėl sutemus jame esą nedega apšvietimas, o dienos metu negalima patekti į tualetą. Taip pat pastebėtas apgadintas suoliukas, o prie medžių – besišlapinantys praeiviai.

Liepos pabaigoje feisbuko grupėje „Tvarkau Klaipėdą“ vienas vyras rašė, kad per Jūros šventę parke buvo tamsu, kitomis dienomis sutemus žmonės vaikščiojo pasišviesdami telefonų žibintuvėliais.

„Nei vandens, nei tualetų dieną, nei šviesos naktį“, – skundėsi vyras.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas sakė, kad apšvietimo sutrikimas buvo greitai sutvarkytas.

„Bendrovė „Klaipėdos paslaugos“ patvirtino, kad liepos pabaigoje išties buvo fiksuotas laikinas apšvietimo sutrikimas, bet gedimas greitai buvo nustatytas ir jau kitą dieną pašalintas, Skulptūrų parkas tamsiuoju paros metu vėl yra apšviestas“, – teigė A. Žukas.

A. Žukas. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos nuotr.

Gegužės viduryje ant naujojo, vis dar stop juosta aptverto tualeto užvirto didelė medžio šaka ir apgadino statinio stogą. Tuomet buvo teigiama, kad jo remontui veikiausiai prireiks iki 15 tūkst. eurų.

Anot Skulptūrų parke darbus atlikusios bendrovės „Plungės lagūna“ vykdomojo direktoriaus Povilo Batavičiaus, bendrovė visus savo darbus atliko, tad tualeto apmokėjimo ir kitus klausimus spręs nebe ji.

Siekiant patogumo gyventojams ir suprantant, kad Skulptūrų parke viešasis tualetas yra svarbus, artimiausiu metu bus pastatytas biotualetas.

„Dėl tualeto – po to, kai ant jo užkrito nulūžusi masyvi medžio šaka, jis suremontuotas, taip pat yra įrengtas vandentiekis. Tačiau tualetas dar nėra atidarytas, nes reikia įregistruoti įėjimo į tualetą apmokėjimo sistemą. Šie darbai gali trukti apie porą savaičių. Tačiau siekiant patogumo gyventojams ir suprantant, kad Skulptūrų parke viešasis tualetas yra svarbus, artimiausiu metu bus pastatytas biotualetas“, – paaiškino A. Žukas.

Medis, kurio šaka nulūžo ant naujojo tualeto, yra numatytas išsaugoti, tad pašalintas nebus, nebent Klaipėdos savivaldybė nuspręstų kitaip.

GALERIJA

  • A. Žukas.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Aūūūū...! Miesto valdžia! Laukiate nelaimės.

Geriau susirūpintumėte Danės "skveru" tapusiu gatve. Baisu, kas ten darosi. Eismas, kaip judrioje magistralėje. Gal vis tik valdžia atkreiptų dėmesį į nepakenčiamą padėtį. Būtina atskirti takus dviratininkams, paspirtukininkams ir pėstiesiems. Imkite pavyzdį iš Palangos.

Klaipedietė

Paprastai Europos valstybėse parkai naktimis būna uždaromi. Aištu tam reikalinga tvora.

Taaip

Projektuoti reikia ne tik gražiai bet ir praktiškai. Galimai buvo siuloma kokybiška mediena Bet po otkato... Na yra kaip yra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS