Statinio Melnragėje valdytoja taps biblioteka? | KaunoDiena.lt

STATINIO MELNRAGĖJE VALDYTOJA TAPS BIBLIOTEKA?

Melnragėje baigiamas rekonstruoti pastatas, esantis Molo g. 60, jau greitai turės savo valdytoją. Buvo svarstoma, kas juo galėtų tapti. Valdytoja veikiausiai turėtų būti Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka. Tačiau sprendimui patvirtinti dar reikės miesto tarybos pritarimo.

Pasikalbėti apie šiuos planus trečiadienį susitiko uostamiesčio mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis ir bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.

"Gerbiama direktorė B.Lauciuvienė atėjo su tokia iniciatyva, kuri mums pasirodė visiškai priimtina. Ką aš turiu omenyje? Ko gero, žinoma, kad ten anksčiau būdavo ir organizuodavo veiklas biblioteka, bendruomenės nariai, taip pat buvo vaikų saviraiškos centras. Artėjant restauracijos pabaigai, iškilo klausimas, kas administruos visą tą pastatą? Nes suprantama, kad kai daug tėvų, vaikas būna be galvos. Apie tai pasišnekėjome ir pritariau, kad būtų visiškai teisinga, jei po visų rekonstrukcijos darbų tas pastatas būtų administruojamas bibliotekos", – teigė pašnekovas.

Šios bibliotekos atstovai pasiūlė ir iniciatyvą – mėlynosios bibliotekos koncepciją.

"Tą klausimą derino su Jūrų muziejumi, Jūrininkų sąjunga, Jūrininkų reikalų komitetu – daugeliu "šlapių" komisijų atstovų. Manoma, kad galėtų padaryti labai neblogą darbą, sukūrę naujo tipo biblioteką, kur viskas būtų orientuota į mėlynuosius dalykus, tiek renginių prasme, tiek pritraukiant ir uostą, tiek ir vaikus, dalyvaujant edukaciniuose projektuose", – sakė A.Cesiulis.

Kadangi Melnragės bendruomenė aktyvi, noriai dalyvauja renginiuose ir su biblioteka palaiko gerus santykius, tikimasi, kad ši naujoji koncepcija suburs dar daugiau žmonių.

O biblioteka taps ta vieta, kurioje galima susitikti, bus ugdomi vaikai, vykdomos edukacinės programos.

"Negaliu atsakyti už visą miesto vadovybę, bet manau, kad esu teisus", – vylėsi mero pavaduotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klaipėdietis

Emanuelio Kanto biblioteka priklauso KAUNO bibliotekai,tai reškia kad renovuotas pastatas perduodamas Kaunui.

Kuriozai

Tokioje vietoje biblioteka? ;) Siaip, pastatas tapo i baznycia panasus...

Laimutė Gegieckienė

Manau, kad pastato administratorius turi ir likti Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras. Gyvasties labai įneša į Melnragę.Kad ir kokia aktyvi bendruomenė būtų, jai patalpos nepadės. Pažiūrėkit ,Vitės bendruomenė labai aktyvi ir be patalpų. Vaikams atiduoti. Tik vaikams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS