Ukrainiečių mokyklai – geros naujienos | KaunoDiena.lt

UKRAINIEČIŲ MOKYKLAI – GEROS NAUJIENOS

Patvirtinta – Tarptautinė Ukrainos mokykla gaus higienos pasą. Antradienį Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai pasirašė leidimą, patvirtindami, kad nuo šiol mokykla – valstybinė.

Spalio gale Visuomenės sveikatos centro specialistai nurodė mokyklos bendruomenei, ką reikia padaryti, kad pasas būtų suteiktas. Sąraše buvo 24 punktai.

Ne tik mokyklos bendruomenė, bet ir klaipėdiečiai ėmėsi darbo, remontui naudojo savo dažus, įrankius, dirbo per išeigines.

Žmonės klijavo plyteles, dažė sienas ir lubas, remontavo santechniką, rūpinosi, kaip užtaisyti nuomojamo pastato kieme duobes.

Anot Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovo Raimundo Grigaliūno, mokyklos patalpos pasikeitė neatpažįstamai.

"Taip, viskas patvirtinta, antradienį pasirašiau. Higienos pasą mokykla gaus. Jie tikrai daug nuveikė, daug padarė. Patalpos – neatpažįstamos, tualetai, kriauklės sutvarkyti, patalpos išdažytos. Dabar viskas jų rankose, darbo organizavimas priklauso nuo jų", – teigė R.Grigaliūnas.

Raimundas Grigaliūnas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tarptautinės Ukrainos mokyklos padalinys įsikūrė Alyvų gatvėje 10, kur anksčiau mokydavosi Darbo biržos pasiųsti suaugusieji. Klaipėdiečiai prisimena, kad ten buvo ir klasės, ir valgykla.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Prezidentas Zelenskis te sprendzia

Lietuvos valdzia turetu perduoti Ukrainos valdziai,kad Lietuvoje daug jaunu saukiamojo amziaus jaunuoliu ir pasimti juo karo tarnybai,nesju daug Kaune, Vilniuje ir Klaipedoje.(Vieni pramogauja ,kiti kariauja)

to tai

Noras jų didžiulis,jie mokosi,per 3 mėn išmoko daug daugiau nei tu.

tai

Labai gerai, kad mokytojai "ukrainiečiai", gal kuris iš tų slavų mokės net ukrainietiškai kalbėti, galės vaikus išmokyti, nes iki šiol laiko ir noro nebuvo :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS