Uostamiesčio barai prašo Vyriausybės pagalbos | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO BARAI PRAŠO VYRIAUSYBĖS PAGALBOS

Šiandien popiet maždaug dešimties Klaipėdos barų darbuotojai išsirikiuos priešais savo darbo vietas. Dėl koronaviruso pandemijos smarkiai apribojusios veiklą ar visai nebedirbančios maitinimo įstaigos simboline akcija sieks atkreipti Vyriausybės dėmesį.

Nori dirbti

„Žmonės pasiilgo darbo. Daugelis šiuo metu yra prastovose. Visas sektorius lieka uždarytas“, – guodėsi Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovas Jevgenijus Sokolovas.

Jo nuomone, maitinimo įstaigoms be reikalo iki šiol draudžiama įsileisti klientus.

„Pažiūrėkime į Estijos pavyzdį, kur barai veikia jau nuo vasario pradžios. Jų premjerė aiškiai pasakė, kad didžiausi protrūkiai vyksta fabrikuose, darželiuose ir mokyklose – ne baruose“, – teigė J.Sokolovas.

Barai su restoranais neprieštarautų ir papildomiems apribojimams, jei tik jiems leistų atsidaryti.

„Galima matuoti temperatūrą, įrengti tvarkingas patalpas su vėdinimu“, – sakė J.Sokolovas.

Dalis jau nebeatsidarys

Pašnekovas nuogąstauja, kad, net ir pasibaigus ribojimams, klaipėdiečiai dalies barų įprastose vietose neberas. O išlikusiesiems teks viską pradėti iš naujo.

„Visiškai prarandamas ryšys su klientu, dalis kolektyvų išsivaikščiojo. Žmonės negali penkis mėnesius sėdėti namie nieko neveikdami. Pirmas savaites gal ir buvo smagu, bet ką daryti paskui?“ – svarstė J.Sokolovas.

Mėnuo karantino vienam barui gali kainuoti iki kelių dešimčių tūkstančių eurų.

„Nuoma, komunaliniai mokesčiai, buhalterinė apskaita. Direktorius negali visiškai išeiti į prastovas, o jei dar yra paskolų, lizingų. Žinoma, jei nuoma minimali, paskolų nėra, nuostoliai mažesni, bet vis dėlto kelis tūkstančius sieks“, – skaičiavo J.Sokolovas.

Šiek tiek geresnė padėtis – gaminantiesiems maistą išsinešti.

Tačiau tokių restoranų Klaipėdoje yra mažiau nei pusė, sakė Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovas.

„Be to, pristatymo platformos pasiima apie trečdalį apyvartos. Veikla praktiškai nepelninga. Tik personalą išlaiko, kad neprarastų įgūdžių“, – paaiškino J.Sokolovas.

Nesulaukia pagalbos

Pagrindinis šiandien prie barų susirinksiančių darbuotojų noras – priminti Vyriausybei, kad jie tebelaukia paramos.

„Numatyta tik Gyventojų pajamų mokesčio kompensacija, kuri yra juokinga. Nei nuomos, nei komunalinių mokesčių niekas nekompensuoja. Daug įmonių pateikė paraiškas dėl tiesioginių paskolų verslams, kurie nukentėjo nuo pandemijos, bet, kiek žinau, per dvi savaites dar negavo jokio atsakymo“, – teigė J.Sokolovas.

Užsimenama, kad galbūt bus skirta parama daugiau nei 60 proc. smukusiam verslui. Tačiau tai paskatins nieko neveikti.

„O verslininkai, bandę kažką daryti, bus palikti ant ledo“, – piktinosi J.Sokolovas.

Visoje šalyje Vilniaus naktinio aljanso organizuotoje akcijoje „Laukiame“ dalyvaus per 100 maitinimo įstaigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Niko

Way the Bar's close sociaal total idiot tat rolls again corona.! In Home more risico to gat bacterie corona.! And sociaal a big problem Bar's close.! how and wat idiot's think this? Many bank route coming soon and wat tan going on? no Corona problem bath human's problem's, put open the Bar's Quick.! And safe the social life in the City and Lithuania. Now see gill it life.! If fill sik stay home.!! if no problem, go on the street, and life you life so again normel, and stop make people crazy and afreed.

Dmitriju

Tai kur foto ? Piketu

Kas čia per nesamonė!

kodėl pseudo klaipėdos kažkokios asociacijos vadovas kalba už kitus barus? jūs barų pačių paklauskit. net nežinom kas ta fruktas, kuris, kaip asociacija, išlenda tik tada, kai interva reikia duot arba savo arklide pareklamuot
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS