Uostamiesčio gėlių pardavėjai Rugsėjo 1-ajai – pasiruošę | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO GĖLIŲ PARDAVĖJAI RUGSĖJO 1-AJAI – PASIRUOŠĘ

Uostamiesčio gėlių prekybininkai pasiruošė Rugsėjo 1-ajai. Tradiciškai, perkamiausios šia proga gėlės – kardeliai, taip pat nemažai perkamos rožės, saulėgrąžos, rečiau – puokštės.

Dėl pirkėjų kai kuriose prekybos vietose dar šiandien, ketvirtadienį, ilginamas darbo laikas.

Pastebima, kad šiemet leidimų prekiauti gėlėmis buvo išduota daugiau. Pasak Licencijų ir leidimų skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės, iš viso bus prekiaujama 56 vietose.

„Šiais metais prekybai gėlėmis Mokslo dienos šventei – Rugsėjo 1 dienai – išdavėme 19 leidimų. Praėjusiais metais buvo išduota 17 leidimų. Pagrindinės ir populiariausios prekybos gėlėmis vietos švenčių metu yra Taikos pr. 24, 35, 101, 115, Vingio g. 41. Iš viso mieste prekybai gėlėmis yra numatytos 56 vietos“, – pažymėjo J. Uptienė.

Kaip visada mūsų gėlininkai pasirūpino iš anksto.

Senojo ir Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas sakė, kad daugelis gėlių prekiautojų papildomomis atsargomis pasirūpino iš anksto.

„Šiuo metu salė – pilna gėlių. Kaip visada mūsų gėlininkai pasirūpino iš anksto. Jau nuo trečiadienio papildomai dirba nemažai gėlininkų, siūlo įvairių spalvų, kainų gėles. Šiuo metu Naujajame turguje pasirinkimas – tikrai didžiulis“, – pasakojo pašnekovas.

Daugelis gėlėmis Rugsėjo 1-ajai ima rūpintis ir rugpjūčio 31-osios antroje dienos pusėje, kadangi tuo metu žmonės grįžta iš darbų, be to, tikimasi įsigyti pačias šviežiausias gėles. O kad visi laiku spėtų jas nusipirkti, ilginamas ir turgaus prekybininkų darbo laikas.

Nors turguje gėlių asortimentas – platus, prioritetas – kardeliai. Jų kainos Naujajame turguje prasideda nuo 1,20 Eur ir kyla iki 1,50 ar 1,70 Eur. Kaina priklauso nuo ilgio ir kitų savybių.

„Daugiau gėlių pasirinkimo Naujajame turguje, bet ir Senajame turguje, ir lauke, ir viduje paviljone yra daug gėlių. Visi gėlininkai puikiai žino, kad Rugsėjo 1-oji – vadinamoji mokytojų diena ir mokytojams perkamos gėlės. Taip sutampa, kad šiemet Rugsėjo 1-ąją – penktadienis, tad šventė tikrai įvyks“, – tikino V. Karmanovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS