Uostamiestyje apsilankė svečiai iš Suomijos | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE APSILANKĖ SVEČIAI IŠ SUOMIJOS

Uostamiestyje ir vėl apsilankė svečiai iš užsienio. Pirmadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas susitiko su Suomijos ambasadore Arja Makkonen, Suomijos užsienio reikalų ministerijos sekretore Nina Vaskunlahti ir Suomijos garbės konsulu Klaipėdos krašte Kristeriu Castrenu.

Pietaujant laive "Meridianas" buvo aptarta miesto ekonominė situacija, pabėgėlių klausimai, miestiečių nuotaikos. Pasak mero, pokalbis apėmė nemažai Klaipėdai svarbių temų.

"Reikėtų pasidžiaugti, kad Klaipėda nelieka užribyje, kalbant apie užsienio valstybių atstovų, ambasadorių dėmesį Lietuvos miestams. Buvo proga pakalbėti apie tai, kas svečius domino – ekonominė situacija, situacija dėl pabėgėlių, situacija uoste. Norėjo žinoti miesto poziciją, kokios miestiečių nuotaikos, kaip miestiečiai jaučiasi dabartiniame geopolitinių dramatiškų įvykių kontekste. Buvo išsamus pokalbis plačių temų spektre", – teigė V.Grubliauskas.

Daugeliui uostamiestyje besilankančių ambasadorių kyla panašių klausimų, tad jų vizitai – tiesiog darbotvarkės dalis.

Smagu, kad Klaipėda yra dėmesio orbitoje.

"Didžioji dalis valstybių ambasadų dirba analitinį darbą, stebėdamos situaciją tose valstybėse, kuriose yra jų atstovybės, tiesiog formuojant ir bendrą poziciją arba jaučiant, kaip bendra pozicija yra suprantama ir priimama atskirose valstybėse arba tų valstybių miestuose. Tai normali diplomatinė veikla, kuri tokia ir turėtų būti", – nurodė meras.

Naudodamasis proga V.Grubliauskas pakvietė svečius atvykti ir dalyvauti artėjančiose Klaipėdos miesto šventėse.

Svečiai užsiminė, kad rugpjūčio 25 d. bus organizuojamas Baltijos šalių festivalis. Klaipėda irgi galėtų įsitraukti.

Greitu metu turėtų paaiškėti šio būsimo festivalio programa.

"Smagu, kad Klaipėda yra dėmesio orbitoje. Natūralu, miestas yra tikrai strateginės svarbos ne tik Lietuvai, bet ir visai Europos Sąjungai ir apskritai visam Baltijos regionui", – pabrėžė V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS