V. Grubliauskas: dėl Statybininkų prospekto sprendimai rasti | KaunoDiena.lt

V. GRUBLIAUSKAS: DĖL STATYBININKŲ PROSPEKTO SPRENDIMAI RASTI

Uostamiestyje apsilankę Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) atstovai iš Vilniaus pažadėjo, kad bus rasti sprendimai tiek dėl stringančių darbų Statybininkų pr., tiek dėl kitų projektų.

Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, susitikime buvo aptarta 14 įvairių projektų, kurie netolimoje ateityje bus derinami ir ieškoma sprendimų, kaip juos įgyvendinti greičiau ir sklandžiau.

„Buvo pristatytos naujos iniciatyvos, kurios savivaldybei bus reikalingos. Taip pat ESO pasiruošusi taikyti vadinamąjį „Fast track“ – tam tikrą „greitų“ sprendimų mechanizmą, kai, projektuojant vieną ar kitą teritoriją, projektą galima rengti viską sujungiant į vieną, o ne kaip yra dabar“, – sakė miesto meras.

Kaip nurodo ESO, „Fast track“ – greitesnis prisijungimas prie elektros tinklų, kai projektavimo ir rangos darbus atlieka pats klientas su savo pasirinktu rangovu.

„Kitas dalykas, projektuotojai gauna pastabas ir po to kažkur prapuola savaitei, mėnesiui ar keliems. Projektas atsiduria „pilkojoje“ zonoje. Tad sutarėme, kad ESO informuotų mus ir kad tokių zonų bendromis pastangomis vengtume. Taip pat gavome informacijos apie tai, kiek galių turi rezervavę viešajame sektoriuje esantys objektai ir kiek jų išnaudojo. Yra nemažai pozicijų, kur galios užsakyta nemažai, išnaudojama tik 20–40 proc., o už nenaudojamą galią irgi reikia mokėti“, – pažymėjo V. Grubliauskas.

Žadama, kad reikalai dėl Statybininkų prospekto irgi pajudės.

„Dėl Statybininkų prospekto sprendimai rasti. Jeigu neklystu, jau kovo 15 d. turėtų pradėti veikti šviesoforas, kurio įrengimas buvo vienas iš Achilo kulnų tame projekte, o visa kita, tikiuosi, pajudės netrukus“, – tikino uostamiesčio vadovas.

ESO jau ne kartą buvo pažadėję iškelti elektros kabelius iki nurodytos datos, tačiau to nepadarė.

Po šio susitikimo tikimasi, kad pažadai pagaliau bus įgyvendinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Marius

Dar 5 sviesaforai

.

"pažadėjo, kad bus rasti sprendimai" tiek laiko praėjo o jūs dar net sprendimo nežinote? Tai darbai kada bus baigti net prognozuoti neimanoma.

KL

Kiek galima posėdžiauti...dirbti reikia, daugiau kaip 1,5 metų statoma "Norfa" tai baisu , pinigų švaistymas ir nesiskaitymas su žmonėmis....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS