„Vaidilos“ skvero suoliukus okupavo asocialūs asmenys | KaunoDiena.lt

„VAIDILOS“ SKVERO SUOLIUKUS OKUPAVO ASOCIALŪS ASMENYS

„Vaidilos“ skvere visą vasarą suoliukai būna okupuoti ant jų miegančių neblaivių asocialių asmenų. Nors pareigūnams ir valdininkams situacija žinoma, problemos sprendimo nematyti.

Klaipėdos policininkai kasmet gauna pranešimų dėl benamių elgesio ir kitų įvairių pažeidimų, jie nustatomi nuvykus į įvykio vietą. Įvertinus visas aplinkybes, taikoma administracinė atsakomybė už alkoholio vartojimą viešoje vietoje.

Tikslios statistikos, kiek ir kokių pažeidimų atlikta būtent „Vaidilos“ skvere, nurodyti faktiškai neįmanoma.

„Tokio oficialaus adreso, kaip „Vaidilos“ skveras ar aikštė, nėra, tad pažeidimai gali būti fiksuojami arčiausiai objekto, turinčio konkretų adresą. Vienas dalykas, jų nėra kaip išfiltruoti, antras – pagal asmens apsaugos reglamentą konkrečiu adresu negalime teikti informacijos“, – priminė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Kažukauskienė.

Tais atvejais, kai skvere randami girti asmenys, iškviečiama policija.

Atsakomybė prasižengusiems asmenims taikoma pagal Administracinių nusižengimų kodekso 484 str. arba 481 str.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas teigė, kad minėtoji problema dėl „Vaidilos“ skvere besilinksminančių benamių jiems žinoma, apie ją dažnai informuoja ir patys gyventojai.

„Vaidilos“ skverą dažnai tikrina šio skyriaus specialistai. Užfiksavus atvejus, kai tokie asmenys šiukšlina ar geria alkoholinius gėrimus, yra skiriamos baudos.

„Gaunama pranešimų ir apie „Vaidilos“ skvere besibūriuojančius asocialius asmenis. Viešosios tvarkos skyrius atlieka patikrinimus, bendrauja su jais, išprašo iš skvero. Tais atvejais, kai skvere randami girti asmenys, iškviečiama policija. Jau yra buvę keli tokie atvejai“, – teigė specialistas.

Tačiau pareigūnų skiriamos baudos nesustabdo girtuokliaujančiųjų, tuo vakar įsitikino ir čia apsilankę „Klaipėdos“ žurnalistai. Ką reikėtų daryti, kad tokių vaizdelių „Vaidilos“ skvere apskritai neliktų, atsakymo kol kas nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Antanui

taigi tokius dvasios griuvėsius gali pataisyti tik gerai išgasdines ir pasodines ant drausmės. Kitaip jie patys iš duobės niekad neišsikabaros.Teisingai sakot - gatves šluot, šabakštynus mieste tvarkyt labai tiktų ale-bet-tačiau ordos žmogaus teisių gynėjų su seimo pedu Raskevičium priešaky tik ir laukia tokios geros temos kad užsikabyt ir pradėt klykti ,,ajajai.." Prieš rinkimus pats tas o ir tema neišsemiama - neginsi gi kokių šalies pensininkų diskriminavimą juos laikant juodam skurde ar gerai matomą iškrypėlių vaikų mylėtojų siautėjimą ir nebaudžiamumą?:D:D

>>Antanas

Gailėk negailėjęs jų , jiems sunku pakeisti gyvenimo įpročio lodariauti. Jauni vyrai grupėmis railinėja , matomai išleisti į laisvę . Net nesiruošia ieškotis darbo.

Laikas keisti atsakingus

Institucijos per silpnos kad kažka darytų,neturi pajėgumų ir svarbiausia noro, reikia keisti užsisėdėjusius valdininkus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS