A. Vaitkus: nuveikta daug darbų | KaunoDiena.lt

A. VAITKUS: NUVEIKTA DAUG DARBŲ

Vakar vykusio susitikimo metu uostamiesčio vadovas Arvydas Vaitkus žurnalistams atskleidė, kokie buvo šie metai Klaipėdai, su kokiais iššūkiais teko susidurti ir kas labiausiai džiugina bei kelia nerimą, artėjant 2024-iesiems.

Atsakydamas į šį klausimą meras aptarė daugybę įvairių sričių bei pažymėjo, kad per šiuos metus būta visko – tiek gerų, tiek prastesnių įvykių.

A. Vaitkus pasakojo apie neseniai įvykusį pokalbį su švietimo sektoriuje dirbančiais asmenimis. Pasak jo, džiaugiamasi, kad naujoji valdžia pamažu kreipia dėmesį į aktualias, bet anksčiau nespręstas problemas – mokytojų pavėžėjimą, įvairias mokyklų problemas, tarp jų – ir į narkotikų plitimo tarp vaikų klausimą.

Klaipėdos meras taip pat užsiminė, kad praėjusią savaitę buvo susitikime su neįgaliųjų susivienijimų vadovais.

„Jiems didžiausias turtas yra ne pinigai, o dėmesys“, – sakė meras ir pridūrė, kad ne mažiau svarbu akcentuoti ir nuo šių metų rugsėjo pradžios padidintą finansavimą negalią turintiems asmenims.

Taip pat svarstoma ir vis garsiau kalbama apie tai, kad garbaus amžiaus klaipėdiečiai galėtų važinėti viešuoju transporto nemokamai.

„Manau, kad yra nuveikta daug darbų, bet akivaizdu, kiek didelių darbų laukia ateityje. Nelengva našta, bet ji – labai prasminga“, – tikino A. Vaitkus.

Meras atviravo, kad išties džiaugiasi ir laimėtais rinkimais.

„Ketverius metus tam ruošėmės. Darbas buvo teisingai organizuotas. Mūsų komandai tai yra laimėjimas. Gyvenimas pasikeitė. Patirtis, sukaupta transporto sektoriuje, leidžia matyti skaudulius. Visų pirma, didžiausia bėda dėl snygio, nenuvalytų gatvių – tai labai prastos urbanistinės plėtros pasekmė. Beveik 40 tūkst. klaipėdiečių buvo išstumti į užmiestį dėl skirtingų sąlygų įsikurti Klaipėdoje ir už Palangos plento. Šioje vietoje randu tikrai tam tikrą džiugesį, kad žinau, ką reikia daryti“, – akcentavo A. Vaitkus.

Pokalbio pabaigoje jis pažymėjo, kad tiek su verslo įmonėmis, tiek su uosto operatoriais turi gerą santykį ir jau kuria tam tikrus planus.„Mes kuriame miesto žalinimo planus, jie man pažadėjo investuoti į šią sritį, puošiant miestą, sukuriant parkus, naujas žaliąsias oazes“, – vardijo Klaipėdos meras.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Klausimas rinkejo

Kada stadione bus koncertai?

Nu populist

jest populist

Rimantas

Geriau po truputį daryti negu nieko nedaryti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS