Vandens pramogų verslininkams – nauji ribojimai | KaunoDiena.lt

VANDENS PRAMOGŲ VERSLININKAMS – NAUJI RIBOJIMAI

Nemaloni patirtis, kai Danės upėje vos nenuskendo vaikai, privertė pažaboti verslininkų, siūlančių vandens pramogas, veiklą. Nuo šiol šias paslaugas bus galima teikti tik gavus savivaldybės leidimą, vyks daugiau patikrinimų. Planuojamos ir kitos naujovės.

Griežtins kontrolę

Artinantis vasaros sezonui, baiminamasi, kad nepasikartotų praeitų metų įvykiai. Klaipėdiečius ne juokais išgąsdino dėl nesaugių vandens burbulų dviejų mažamečių vos neištikusi nelaimė. Po minėto įvykio ši pramoga Danės upėje buvo uždrausta.

Problemų kėlė ir vandens dviračių nuomotojai. Neretas Danės upe plaukiodavo neblaivus, be liemenės ar už leidžiamos zonos ribų.

Kad šįmet situacija nesikartotų, valdininkai apsisprendė griežtinti saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisykles. Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pabrėžė, kad pokyčiai iš esmės apibrėš verslininkų veiklą.

Nuo šiol vandens pramogų paslaugos galės būti teikiamos tik gavus miesto savivaldybės leidimą. Iki tol užtekdavo sudaryti sutartį su krantinių valdytoju – Klaipėdos pilies uostu. K.Vintilaitės žodžiais, pradėjus vykdyti kontrolę, paaiškėjo, kad to nepakanka.

"Praėjusios vasaros praktika parodė, kad vandens pramogos Danės upėje buvo pradėtos teikti neatsakingai. Kadangi šios atrakcijos – populiarios, visai uždrausti jų nesinorėjo. Todėl laukia esminiai pokyčiai. Vandens dviračių nuomos ir kitų paslaugų teikimas bus labai griežtai suspraustas į rėmus, rengsime patikrinimus", – įspėjo pašnekovė.

Nesilaikantiesiems reikalavimų numatytos administracinės nuobaudos nuo 14 iki 57 eurų.

Nustatė maršrutą

Buvo išskirtas konkretus plaukiojimo vandens dviračiais ir kitomis priemonėmis Danės upe maršrutas – tai yra nuo Pilies tilto iki Jono kalnelio. Tik išskirtiniais atvejais, kai nevyks irklavimo treniruotės, bus galima plaukti iki Joniškės g. geležinkelio tilto.

Klaipėdos irklavimo centro parengtas irklavimo treniruočių grafikas privalės būti kiekvienoje vandens pramogų paslaugų teikimo vietoje.

Bus draudžiama plaukioti vandens dviračiais ir kitaip pramogauti vandenyje jaunesniems nei 16-os asmenims, jei jų nelydės bent vienas suaugęs žmogus, taip pat apsvaigusiems nuo alkoholio.

Plaukiojant dviračiais privaloma dėvėti gelbėjimosi liemenę. Už jos išdavimą atsakingas šios paslaugos teikėjas.

Vieni – tik nuo 14-os

Suklusti turėtų ir laiką pajūryje leidžiantieji. Ypač tie, kurie mėgsta ilsėtis su augintiniais.Į paplūdimius uždrausta vestis šunis bei kitus gyvūnus.

Pasak K.Vintilaitės, kilo daug diskusijų, esą ne visiems yra žinomos vėliavų reikšmės.

Todėl apibrėžta, jog kai gelbėjimo poste iškelta raudona vėliava, maudytis yra draudžiama, žalia – galima, o geltona – pavojinga.

Poilsiautojams draudžiama plaukti arba bristi už plūdurų ar kitų ženklų, žyminčių maudymosi vietų ribas.

Sugriežtintas be palydos į vandenį brendančių vaikų amžius – draudžiama maudytis vaikams iki 14-os be suaugusiojo asmens priežiūros. Iki tol tai daryti nebuvo galima iki 12-os.

"Šios taisyklės nustatomos remiantis ne mūsų pačių kūryba ar išmone, o profesionalių institucijų teiginiais ir ilgamete patirtimi", – akcentavo skyriaus vedėja.

Čiuožyklos taps legalios

Taip pat keičiasi ir saugaus elgesio ant ledo reikalavimai. Žiemą pramogauti ant Mumlaukio ežero ledo ir kitų mieste esančių vandens telkinių nuo šiol bus galima legaliai.

Kontrolieriai panaikino draudimą rengti čiuožyklas ant gilesnių nei vieno metro vandens telkinių.

"Anksčiau nebuvo teisinės normos dėl čiuožyklų Klaipėdoje. Tačiau pastebėjome, kad mieste esantys ežerėliai – Mumlaukis ir Trinyčiai – žiemą tampa patrauklūs. Atsižvelgę į kitų savivaldybių patirtį pakoregavome taisykles. Dabar gyventojai čiuožinės teisėtai ir, kaip rodo patirtis, sėkmingai", – komentavo K.Vintilaitė.

Pažymima, kad čiuožyklą eksploatuojantys ar renginius ant užšalusių vandens telkinių organizuojantys asmenys privalės užtikrinti žmonių saugumą.

Kaip žinoma, žvejoti, vaikščioti, čiuožinėti ant ledo galima tik tuomet, kai jis ne plonesnis nei septyni centimetrai. Taip pat, kai ledas turi sniego priemaišų, nėra skaidrus, per atlydį.

Draudžiama rengti masinius renginius, čiuožyklas, kai ledo storis mažesnis nei 15 cm.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kopa

Kad liemenes nera isduodamos, tai tikrai nusizengimas. Kur ziuri inspektoriai?

Nieko tokio

čia kaip Trinyčiu Keberiokšt-pirma įrengia o paskui daro vandens tyrimus,saugumo analizę ir pan.Tokia Klaipėdos papirktuvų maniera..

atėjūnams

DANGĖS upė,SVIJANĖS ežeras.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS