Vingio pasažo remontas: pabaigtuvių dar teks palaukti | KaunoDiena.lt

VINGIO PASAŽO REMONTAS: PABAIGTUVIŲ DAR TEKS PALAUKTI

Vingio pasaže tebesitęsia tvarkymo darbai. Nors buvo žadėta visus juos užbaigti iki rugsėjo pabaigos, terminas nusitęsė mažiausiai dar kelioms savaitėms. Šiuo metu tvarkomoje teritorijoje matyti tiek zujantys darbininkai, tiek paruoštos, bet dar nepradėtos kloti plytelės.

Manoma, kad oficialiai Vingio pasažas miestiečiams bus atvertas tik spalį, bet garantijos nėra. Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Žuko, liko padaryti apie 20 proc. darbų.

„Dabar stiklu yra uždengta apie 80 proc. stoginės, liko 20 proc., sutvarkyti ir lietaus nuotekų tinklai. Liko tik šaligatvio sutvarkymas ir vaikų žaidimų aikštelės įrengimas. Turime informacijos iš rangovo, kad spalio antroje pusėje visa tai turėtų būti padaryta“, – pažymėjo A. Žukas.

Jis taip pat pridūrė, kad terminas nusitęsė ne tik dėl rangovo kaltės. Klaipėdos savivaldybės atstovams ir rangovams teko svarstyti kelis klausimus dėl vaizdo stebėjimo kamerų, kurias ruošiamasi įrengti Vingio pasaže.

Dar didesnių problemų, negu gyventojai dėl statybų patyrė iki šiol, likusios statybos nesukels.

„Galbūt ne vien rangovo kaltė. Į mus jie kreipėsi dėl vaizdo stebėjimo kamerų. Pagal projektą buvo numatytos vaizdo stebėjimo kameros, kurios šiandien neatitinka techninių reikalavimų. Tuo metu dar nebuvo dabartinių įstatymų, kurie įsigalios 2025 m., būtent dėl kamerų saugumo. Tad sprendėme klausimą, kokias kameras statyti – ar tas, kurios buvo numatytos pagal projektą ar, iš karto užbėgant įvykiams už akių, statyti tas kameras, kuriomis bus galima naudotis ir ateityje“, – paaiškino A. Žukas.

Manoma, kad dar didesnių problemų, negu gyventojai dėl statybų patyrė iki šiol, likusios statybos nesukels.

„Atsilikimas nuo grafiko – pora savaičių. Manau, tai nėra didelis laiko tarpas, kuris sukeltų gyventojams papildomų problemų“, – sakė direktorius.

Darbus Vingio pasaže atlieka bendrovė „Stamela“.

Statybos darbų sutartis buvo pasirašyta trejiems metams – nuo 2020 m. lapkričio 27 d., o nustatytas statybų terminas – 27 mėnesiai. Sutarties galiojimo terminas – šių metų rugsėjo 30-oji.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

>Kaipėda

na, na..nei čia ką labai pakeitė nei ką. Na atnaujino perdažė, stogą uždėjo...Nors viena suoliuka senukam įrengė? Ir baikit daryt šitoj vietoj narkomaniją kurios nėra. Pasižiūrėkit prie Eglės kas darosi ar Debreceno

Klaipėda

Labai gražiai sutvakytas Vingio pasažas, prisiminkite, kaip baisiai atrode ši vieta.

Kaip sandelys kaz koks

Spalva tokia ir paliks???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS