Žirniai – jau prabangos prekė? | KaunoDiena.lt

ŽIRNIAI – JAU PRABANGOS PREKĖ?

Ankštinės daržovės uostamiestyje įperkamos ne visiems. Klaipėdiečius, švelniai tariant, nustebino šiųmetės žirnių kainos. Jie, ko gero, čia brangiausi visoje apskrityje.

Ankštinės daržovės uostamiestyje įperkamos ne visiems. Klaipėdiečius, švelniai tariant, nustebino šiųmetės žirnių kainos. Jie, ko gero, čia brangiausi visoje apskrityje.

Ne kiekvieno piniginei prieinamų, antrąja duona vadinamų daržovių kaina papiktino šviežių gėrybių išsiilgusius dienraščio skaitytojus.

"Žirnių kaina faktiškai kaip krevečių, tai tokiu atveju, žinoma, jų nesirinkčiau. Dabar akcentuojama, kad reikia sveikai maitintis, valgyti daržoves, vaisius, bet kad įpirkti pastarųjų beveik nėra šansų. Jei neturi savo ūkio ir negyveni nuosavame name, tai apie šviežias daržoves gali pamiršti", – piktinosi klaipėdietė Roma.

Šiuo metu ūkininkai, auginantys ir prekiaujantys daržovėmis, už kilogramą žirnių prašo penkių eurų, tačiau tai – dar ne didžiausios kainos Klaipėdoje. Apsilankius turguose galima išvysti dar didesnių jų šuolių. Čia už ketvirtadalį kilogramo pardavėjos ima tris eurus.

Panašios kainos vyrauja ir pakelėse ar prie prekybos centrų daržoves bei vaisius pardavinėjančių lauko prekybininkų "kainoraščiuose". Esą, du trys eurai už 250 gramų žirnių yra vidutinė kaina. Jų žodžiais, tarp miestiečių ši daržovė labai paklausi, dauguma negaili atverti savo piniginių.

Žirniai uostamiestyje, ko gero, brangiausi visoje Klaipėdos apskrityje. Pavyzdžiui, Palangoje už kilogramą prekeiviai prašo keturių eurų, Šilutėje – trijų, o Derceklių kaime esančiame Dituvos turguje už kilogramą pakaks ir dar mažiau.

"Priimtiniausias variantas – važiuoti žirnių į kaimą. Tikrai nepagailėsiu laiko, bet nusipirksiu už padorią kainą. Anksčiau šviežiai skintų žirnių kilogramas kainuodavo tris–penkis litus, o dabar jau už stiklinę turguje prašo euro", – piktinosi pašnekovė Roma.

Pats žirnius auginantis ir pardavinėjantis klaipėdietis Olegas pabrėžė, kad užsakymai pranoksta visus lūkesčius ir miestiečiai penkių eurų už kilogramą negaili.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Necypkit

Toliau bus dar blogiau. Daržininkystė Lietuvoje baigiama sunaikinti. Jei žirnių, tegu ir baisiomis kainomis, dar įmanoma nusipirkti, tai griežčiai jau seniai tapo fantastika. Pupų rasti irgi beveik neįmanoma. Auginti daržoves sunkiau, negu pastačius danišką monstrą muilinę kiaulieną gaminti. Kas nori žirnių dykai, gali pats balkone užsiauginti; tuo pačiu pamatys, kiek tas "dykai" iš tiesų kainuoja.

Furgasui

Jūs privalote skubiai kreiptis į mokslininkus - tapsite pasauline įžymybe. Gi akivaizdu, jog paskutinius 25-erius metus jūs arba buvote pagrobtas ateivių arba miegojote, nes nežinote, kad kainų valstybė nenustatinėja.

Cha

jokis kainu komisijos vabzdys nesuzyzia o valdžiagiviai isitikine kad atejus jevrui kainos tikrai nekila ojei kyla tai čia rinka tep diktuoj..L:DDD)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS