Berniuką nepažįstamas vyras viliojo dovanomis | KaunoDiena.lt

BERNIUKĄ NEPAŽĮSTAMAS VYRAS VILIOJO DOVANOMIS

Iš mokyklos grįžtančio antroko prie pat jo namų tykojo nepažįstamas vyras. Jis įkalbinėjo vaiką lipti į visureigį ir net nupirkti, ko tik šis panorės. Pasak liudininkų, tas pats asmuo jaunuolius gėrybėmis masina jau kelerius metus.

Iš mokyklos grįžtančio antroko prie pat jo namų tykojo nepažįstamas vyras. Jis įkalbinėjo vaiką lipti į visureigį ir net nupirkti, ko tik šis panorės. Pasak liudininkų, tas pats asmuo jaunuolius gėrybėmis masina jau kelerius metus.

Laukė prie laiptinės

Uostamiestyje jau nebe pirmą kartą įtartini suaugusieji kalbina vaikus ir už kartu praleistą laiką siūlo dovanas. Lapkritį Klaipėdą apskriejo žinia apie tai, kad tamsaus gymio vyrai prie mokyklų mažamečius vilioja saldainiais.

Šįsyk, įsibaiminusių klaipėdiečių teigimu, keistos išvaizdos tamsiaplaukis kviečia nepilnamečius pasivažinėti jo mėlynos spalvos visureigiu.

Teigiama, kad vienas mažametis buvo užkluptas pirmadienio popietę apie 13.30 val. Įtartinas vyras iš mokyklos grįžtančio vaiko laukė Mogiliovo gatvėje, prie 3-iuoju numeriu pažymėto namo.

Išlipęs iš tamsiai mėlyno visureigio keistuolis sustabdė nepilnametį ir ėmė jį šnekinti. Ragino lipti į jo mašiną ir net siūlėsi ką nors nupirkti.

Vaikas buvo įspėtas tėvų nesikalbėti su nepažįstamaisiais, todėl tik trumpai mestelėjo nesuprantantis, ką jis sako. Mat antrokas lanko rusų mokyklą, todėl silpnai kalba lietuviškai.

Tada vyras prabilo rusiškai. Mažametis, pajutęs pavojų, paskubomis nėrė į laiptinę ir laiptais užbėgo į viršų.

Barzda ir akcentas

Apie incidentą prie namų tėvams papasakojęs vaikas ne juokais juos išgąsdino. Šeima net bandė surasti įtartiną vyrą, tačiau veltui. Po nesėkmingų paieškų klaipėdiečiai įspėjo kitus būti atidžius ir saugoti savo atžalas.

"Vakar paskambino susijaudinusi draugė ir prigrasė mane akylai stebėti savo mergaites. Prie mūsų daugiabučio namo įtartinas vyras kvietė kaimynų berniuką pasivažinėti, žadėjo nupirkti, ko tik jis užsimanys. Pati turiu septintokę dukrą, todėl sunerimau. Juk neaišku, ką jis gali padaryti. Gerai, kad vaikas buvo primokytas tėvų saugotis, o kitas gal net būtų įlipęs į mašiną. Jūs bent įsivaizduojate, kuo tai galėjo baigtis?" – apie įvykį pasakojo klaipėdietė Ilona Puzinienė.

Moteris išplatino žinią socialiniame tinkle, kur sulaukė ir kitų klaipėdiečių atgarsio.

Liudininkų teigimu, iš apibūdinimo panašus vyras dažnai sutinkamas viešumoje. Esą Klaipėdoje jau apie 4–5 metus mėlynos spalvos – veikiausiai "Honda" markės – automobilis sukinėjasi pietinėje miesto dalyje. Taip pat jis stoviniuoja prie didžiųjų prekybos centrų, aukštųjų bei profesinių mokyklų.

"Baltai apsirengęs vyras su barzda kalbina jaunas merginas, vaikus ir siūlo juos pavėžinti savo prabangiu automobiliu. Atšilus orams matome jį važinėjantį dviračiu. Keistuolis kalba su akcentu, kalba kartais stringa. Esu su juo ne kartą apsižodžiavusi. Apie vyro elgesį net buvo pranešta policijai, tačiau ką gi jam padarysi?" – klausė kita liudininkė.

Mačiusiuosius ragina pranešti

Susirūpinę tėvai kreipėsi į uostamiesčio policijos pareigūnus, tačiau, jų žodžiais, vyrui sudrausminti trūksta konkrečių įrodymų.

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis komentavo praėjusią ir šią savaitę negavęs nė vieno pranešimo apie panašius incidentus.

Pašnekovas įspėjo susidūrus su tokiais atvejais, kai nepažįstamasis kviečia vaiką kur nors važiuoti, nedelsiant skambinti greituoju pagalbos numeriu 112.

"Taip pat liudininkai gali užfiksuoti įtariamojo automobilio numerius, tuomet pareigūnams bus lengviau jį atpažinti. Apie panašius atvejus kol kas nesu nieko girdėjęs. Nors visokių situacijų būna, kai, pavyzdžiui, žmogus tiesiog nori kažko paklausti. Bet jei tai yra konkretūs siūlymai, reikia informuoti pareigūnus", – komentavo G.Mačiulaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

esu labai keistų vaizdų mačiusi šalia aAkropolio.

Renata

O koks tikslas pranešinėti tai policijai ?? Jie visiškai nieko nepadarys, o pareiškimą padės į stalčių ir toliau gers kavą ir kalbės savo asmenines problemas. myliu Lietuvą ir Klaipėdą, bet mes turime baisiausią policiją... arba galima pasakyti, kad neturime išvis. jeigu norime su tuo niekšu susidoroti, reikia patiems jį "sumedžioti" ir atitinkamai nubausti. tik atsargiai, bo kad patiems nesėsti, nes policija pas mus pati šūdiniausia Lietuvoje, kai nesugeba net kalašo rankose išlaikyti, tai ką jau čia kalbėti apie piliečių saugumą...

L.J.

Net nr.zinomas-tikimes policijai pranesta ?? O del ju veiksmu,tai visad reikia irodymu..net paprasciausius ,,taskus,, isgaudyt jie negali;nors akivaizdziai matosi,kad vyksta kvaisalu prekyba..o jiem mat taip paprastai ieit negalim...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS