Uostamiesčio turtą niokoja terliotojai | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO TURTĄ NIOKOJA TERLIOTOJAI

Terlionių „meistrai“ savaip išdergė neseniai Sakurų parke pradėjusį veikti viešąjį tualetą – jo durys iki vidurio aprašinėtos nežinia ką norėjusio pasakyti žmogaus. Tai vyksta jau ne pirmą kartą, tad kol terliotojai nenustatyti, veikiausiai paišymai ant šių durų nesibaigs.

Klaipėdiečių darytoje nuotraukoje matyti ant tualeto esantis užrašas „valyk, valyk, vistiek krapštysi“. Tokią frazę su klaidomis parašė anonimas.

Socialinių tinklų grupėje klaipėdiečiai piktinosi, kad niokojamas visiems priklausantis turtas. Atrodo, kad kažkam niežti rankos jį specialiai sugadinti.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė sakė, kad apipaišytas Sakurų parko tualetas jau kartą buvo valytas.

„Šis įrašas, manome, yra naujas, tačiau jau ne pirmas, kartą jau esame valę. Šio tualeto priežiūra vykdoma kasdien, pamačius užrašus rangovas įpareigojamas nuvalyti. Gaila, kad žmonėms trūksta sąmoningumo, niokojamas naujai įrengtas turtas. Užrašas bus nuvalytas“, – tikino I. Kubilienė.

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnų duomenimis, pranešimų dėl Sakurų parke galbūt apgadintų statinių kol kas nėra gauta.

Jų negavo ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Šio skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas taip pat pažymėjo, kad tualetą prižiūri Miesto tvarkymo skyrius.

„Viešosios tvarkos skyrius patikrinimų metu fiksuoja atvejus, kai statiniai būna išteplioti įvairiais užrašais, ir, vadovaudamasis Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėmis, reikalauja jų savininkų, kad statinių fasadas, cokolis būtų prižiūrimas taip, kad būtų užtikrinta tvarkinga jų išvaizda. Tyrimus dėl tokių veikų atlieka policija, jei statinio savininkas dėl to kreipiasi. Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, pastebėję asmenis, tepliojančius turtą, informuotų policiją“, – procedūras paaiškino L. Lapinskas.

Kadangi dalis gyventojų nuolatos skųsdavosi tualetų trūkumu, jų mieste nuspręsta pastatyti daugiau.

Tačiau juos pastačius prasidėjo ir chuliganiški išpuoliai. Šių metų pradžioje Sąjūdžio parke viešasis tualetas buvo net padegtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klaipedietė

Kiek galima?Nudaužyti jiems rankas.

o

kamera stovi šalia ir nemato

SUSIJUSIOS NAUJIENOS