Konservatoriai: dėl J. Šiugždinienės atstatydinimo – spręsti premjerei | KaunoDiena.lt

KONSERVATORIAI: DĖL J. ŠIUGŽDINIENĖS ATSTATYDINIMO – SPRĘSTI PREMJEREI

Premjerė Ingrida Šimonytė spręs dėl švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės atsistatydinimo pareiškimo, sako vadovaujančias pareigas einantys konservatoriai, ir neskuba vertinti, ar Vyriausybės vadovė turėtų jį tenkinti.

„Tai yra klausimas premjerei, jai dėl to priimti sprendimą, aš tik galiu pasikartoti, kad neteisinga reikalauti vienos Jurgitos atsakomybės, kai bendrai politiniam spektre kolegų politikų įvairaus pobūdžio klausimų galima paklausti, ir nežinau, ar atsakymai įtikins“, – į klausimą, ar susiklosčius dabartinei situacijai premjerė turėtų tenkinti ministrės atsistatydinimo pareiškimą, atsakė konservatorių seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnė BNS teigė, kad dėl su darbu susijusiai veiklai kompensuojamų išlaidų „turbūt 90 proc politikų turėtų prisiimti atsakomybę“.

„Pasižiūrėjau kolegų parlamentines išlaidas karantino laikotarpiu, Kęstutis Mažeika, kuris apeliuodamas į ministrės sąžinę paprašė išbraukti jos pristatomus klausimus Seimo salėje, karantino metu pats sugebėjo transportui išleisti 3,8 t8kst eurų, nežinau, ar kam nors dėl to kyla klausimų“, – BNS sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Seimo vicepirmininkas konservatorius Paulius Saudargas irgi sakė negalintis spręsti už premjerę, bei priminė Vyriausybės vadovę keliskart pareiškus pasitikėjimą ministre.

„Negaliu nuspręsti už premjerę, manau, klausimas sunkus premjerei, ir ministrei buvo sunkus sprendimas. Manau, kad tokiu sprendimu J. Šiugždinienė nuima dalį naštos nuo premjerės, nesilaikydama įsitvėrusi į poziciją, ir gera valia traukiasi dėl susidariusios padėties“, – BNS sakė P. Saudargas.

Konservatorius tai pat pridūrė, kad I. Šimonytė šią savaitę ne kartą yra pasakiusi, kad pasitiki ministre ir nemato pagrindo jai trauktis.

„Jei ji tokios pozicijos laikysis, matyt, (premjerė) kvies toliau dirbti ir netenkins, bet aš už ją negaliu atsakyti“, – kalbėjo P. Saudargas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė ketvirtadienį  patvirtino įteikusi premjerei I. Šimonytei atsistatydinimo pareiškimą ir sakė apgailestaujanti, kad dėl jos paimtų išmokų už darbą Kauno miesto savivaldybės taryboje susidarė įspūdis, jog ji veikė neskaidriai ir nesąžiningai.

I. Šimonytės biuro vadovė BNS patvirtino, kad premjerė gavo ministrės pareiškimą, tačiau detaliau savo sprendimų nekomentuoja.

Ministrės kėdė susvyravo praėjusią savaitę visuomenininkui Andriui Tapinui paviešinus, kad J. Šiugždinienės išlaidos jai dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare 2019–2020 metais siekė 13,8 tūkst. eurų ir suabejojus, ar pinigai buvo panaudoti skaidriai.

Premjerė pastarosiomis dienomis kartojo pasitikinti ministre.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Alisa

Labai tinka Radvilei vyriausybes reikalai ir sukuosena

Lauris.R

Koke šiugzdiniene ten šiukšlė

nuomonė

O Mažeika kada eis lauk,o kiti..surado kažką kas aukosis,kvaila būtų premejrė,jei atstatydintų, o merai kada,jųs sūneliai,tai visi eikit lauk,jei yra nusikaltimas,ar tik sistemos spraga,kurią kažkas įteisino,leido?Juokinga...Pasirodo,prezidentas prieš apkaltą visai vyriausybei,jaučia,kaip čia būtų,jei visa vyriausybė atsistatydintų...o gal ir gerai,lai paskui tie nevykėliai opozicionieriai ir rūpinasi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS