Netikėta atomazga: įtariamasis įsibrovimu į Istorinę Prezidentūrą sulaikytas Liuksemburge | KaunoDiena.lt

NETIKĖTA ATOMAZGA: ĮTARIAMASIS ĮSIBROVIMU Į ISTORINĘ PREZIDENTŪRĄ SULAIKYTAS LIUKSEMBURGE

Kauno teisėsaugininkai gavo pranešimą iš Liuksemburgo, kad šioje nykštukinėje Vakarų Europos valstybėje sulaikytasis įtariamasis neeiliniu akibrokštu, surengtu prieš metus Istorinėje Prezidentūroje. Jo DNR aptiktas, atlikus tada nusikaltimo vietoje rasto kraujo tyrimą.

Kaip jau rašyta, apie įsibrovimą į šį neeilinį Kauno objektą, esantį Vilniaus gatvėje, pranešė vėlų pernykštės gegužės 5-osios vakarą suveikusi jo signalizacija.

Kauno policijos suvestinės kitą dieną pranešė, kad tai įvyko 23.10 val. O atvykus į įvykio vietą, konstatuota, kad išdaužtas vienas Istorinės Prezidentūros langas, per kurį įsibrauta vidun ir pavogti pinigai iš ten buvusios aukų dėžutės.

Istorinės Prezidentūros darbuotojai tada portalui kauno.diena.lt patikslino, kad buvo įsibrauta per langą, esantį netoli kasos – iš Šv. Gertrūdos gatvės pusės. O minėta aukų dėžutė, buvusi kasos ir rūbinės patalpoje, rasta sudaužyta. Joje iš muziejaus lankytojų buvo renkamos aukos Ukrainai, kurios buvo perduodamos organizacijai „Blue/Yelow“. Pagal ankstesnius kartus, kuomet ši dėžutė būdavo ištuštinama, įtariama, kad ir šį kartą joje galėjo būti ne daugiau kaip 200 eurų.

Muziejaus darbuotojai teigė nieko dėl šio akibrokšto neįtariantys. Ir patikino, kad daugiau nieko nepasigesta.

„Nieko labai baisaus, bet nemalonu“, – reziumavo pašnekovai.

Policija, pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl vagystės, įsibrovus į patalpą, už kurią gresia areštas, arba laisvės apribojimas, arba jos atėmimas iki šešerių metų, paėmė tada ne tik muziejaus vaizdo kamerų įrašus, bet ir įvykio vietoje – ant lango roleto bei grindų aptikto kraujo mėginius.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, įsibrovėlis lango daužymui panaudojo kelis akmenis. Panašu, kad jam tai pavyko ne iš karto. O nusikaltimo vietą jis turėjo palikti, išlįsdamas atgal per tą patį langą. Ir spėjo tai padaryti greičiau negu atvyko saugos tarnyba „Eurocash1“, saugojusi Istorinę Prezidentūrą.

Labiau ieškant įtariamojo padėjo kraujo mėginių tyrimas. Nustatyta, kad jame aptiktas DNR 99,99 procentai yra 1975 m. gimusio Ž. R., deklaravusio gyvenamąją vietą Kėdainių rajone – Josvainių seniūnijoje. Šis asmuo jau teistas, tačiau jo teistumai išnykę. Be to, paaiškėjo, kad jo ieško ir Kėdainių policija.

Ilgą laiką trukusi tyla ieškant įtariamojo, kuriam buvo paskelbta ir tarptautinė paieška, netikėtai baigėsi gauta žinia iš Liuksemburgo. Pranešta, kad šis asmuo už kažką sulaikytas vietinės policijos.

Kauno apylinkės teismas jau leido jį suimti už akių. Ne per seniausiai kreiptasi ir dėl Europos arešto orderio, būtino pargabenant jį į Lietuvą, išdavimo.

Tačiau, kada tai įvyks neaišku, nes neatmetama, kad pirmiau Ž. R. gali tekti atlikti bausmę už tai, ką jis prisidirbo Liuksemburge. O jį išdavus Lietuvai, reikės atlikti pakartotinį tyrimą siekiant sulyginti, ar tikrai jo DNR aptiktas tiriant Istorinėje Prezidentūroje prieš metus rastus kraujo pėdsakus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kaunieciui

Rasai visiskas nesamones,signalizacija,vaizdo kameros ir visa kita ten veike ir veikia kuo puikiausiai,o kodel tas durnelis neissigando,tai cia tegul policija aiskinasi detales.Yra policijos puslapyje zuliko foto is vaizdo kameru. Tik visiskas kvailys gali eit plesti tokia istaiga ir galvot,kad bus neisiaskintas.

Q

Gal but , auku dėžute ir nušvilpė , tačiau visa kita išvežė restauratoriai - remontininkai ir niekas ju neješkojo [gėda , dešinio fligelio laiptu turėklus ir tuos pavogė]

Kaunietis

Puikus straipsnis. Tik man neaiški muziejaus vadovų pozicija. Surastas iešmininkas atleistas iš darbo ryšium su išėjimu į pensiją, tačiau kodėl signalizacija neišgąsdino įsibrovėlio nesiaiškinta. Ji neveikė jau penkiolika metų, tačiau muziejaus vadovei tai buvo nė motais. Gėda, kad nuo visuomenės slepiami Nacionaliniame vykstantys dalykai. Matyt, vadovybė seka seimo pavyzdžiu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS