A. Valinskas apie tai, kodėl šiemet nebus „Auksinių svogūnų“ ir kokią nominaciją skirtų I. Šimonytei | KaunoDiena.lt

A. VALINSKAS APIE TAI, KODĖL ŠIEMET NEBUS „AUKSINIŲ SVOGŪNŲ“ IR KOKIĄ NOMINACIJĄ SKIRTŲ I. ŠIMONYTEI

Panašu, kad Lietuvoje Balandžio 1-osios tradicija tapusio renginio „Auksiniai svogūnai“ nebus ir šiemet. Apie tai, kodėl Lietuvos politikai liks be šmaikščiausių metų apdovanojimų, kauno.diena.lt aiškinosi su šio renginio organizatoriumi Arūnu Valinsku. 

– Ar tiesa, kad šiemet „Auksinių svogūnų“ apdovanojimų nebus?

– Akivaizdu. Juk iki balandžio 1 d. liko labai nedaug laiko, o anonsų nėra. Faktas, kad nebus. 

– Dėl kokios priežasties šiemet nebus lietuvių pamėgto renginio?

– Šalia vykstantis karas. Manau, kad rengti tokį renginį, ypač kviesti žmones, tarp kurių nemažai tų, kuriuos norėtume pakviesti ir pajuokti, apie karą pasisako šiek tiek ne taip, kaip manome, kad turėtų šnekėti politikai. 

– Ką reiškia „šiek tiek ne taip turėtų šnekėti politikai“?

Yra nemaža dalis tų politikų, kurie net negali atsakyti, kam priklauso Krymas. Tai – pati paprasčiausia indikacija. 

– Yra nemaža dalis tų politikų, kurie net negali atsakyti, kam priklauso Krymas. Tai – pati paprasčiausia indikacija. Šioje situacijoje mes nenorime jiems daryti reklamos, kviesti. Nemanau, kad ir kitais metais kokį nors Puidoką (Mindaugą Puidoką – red. past.) kviesime. O tokių yra ir daugiau. Tai – viena iš priežasčių. Kita – karas nesibaigęs ir kol kas šitos šventės nerengsime. O kitais metais, po pergalės, bus visai kitos nuotaikos. 

– O gal dėl to, kad vyksta karas, verta būtų šiemet ir „Euroviziją“ pristabdyti?

– Kiekvienas renginio organizatorius sprendžia pats – daryti ar nedaryti, ką kviesti, ko nekviesti. Lygiai taip pat kaip ir olimpinėse sporto varžybose, jie nusprendžia (ne)kviesti rusų ir baltarusių sportininkų. Mes lygiai taip pat nusprendėme, kad nekviesime į šitą ceremoniją tų veikėjų, kurie aiškiai neišsakė savo pozicijos. Tam, kad nebūtų dvilypumų, nusprendėme renginį nukelti metams. Ir nemanau, kad čia kažkas labai dėl to pablogės, tuo labiau, kad sutarėme, jog kitais metais bus treji rinkimai, tai ten turėsime pretendentų  gerą derlių. 

Kiekvienam kaimui – savas durnius ir jie yra etatiniai. 

– „Auksinių svogūnų“ organizatoriai pasisako prieš linksmybes karo metu?

– Mes nepasisakome prieš linksmybes. Manome, kad ceremonija, kurioje didžiąją dalį herojų sudaro politikai – jie yra nominuojami. Šioje situacijoje nenorime daryti tiems labiausiai „nusipelniusiems“ reklamos. 

– Be jų nominantų sąrašas stipriai sutrumpėja?

– Sakoma, kad kiekvienam kaimui – savas durnius ir jie yra etatiniai. 

– Kuriam politikui (nedarant reklamos) šiemet „Auksinių svogūnų“ svogūną dedikuotumėte nuo savęs?

– Jų yra tikrai daug. Amžinas „svogūnų“ nominantas – Petras Gražulis, jis galėtų pretenduoti  į ne vieną nominaciją. Agnė Širinskienė, kandidatas į Šilutės merus Robertas Kuncaitis. Kas keisčiausia – pati Ingrida Šimonytė už pastaruosius veiksmus tikrai būtų nominuota. Jei jau valstybėje nėra kitų reikalų, išskyrus dėl A. Širinskienės pasisakymo apie O.Šurajevą rašyti skundus Etikos komisijai ir po to dar rašinėti feisbukuose... Nelabai suprantu, kaip mano gerbiama politikė taip nutrūko nuo grandinės. Mes ir ją nominuotume, kaip „Geriausią Širinskienės draugę“.  

Rašyti komentarą
Komentarai (59)

manau

kad valinskas jau išsisėmė,o lastelės mastymo organų praktiškai nyksta negryžtamai,kaip teigia medicina.na ir šiaip jau daug panašumų pagal pasisakymus neša į baideną...

Tikriausia, nelabai kas ir pasiges

tų ,,Auksinių svogūnų ". Nereikia ir balandžio 1- osios , kad būtų nominuojami opozicijoje esantys Seimo nariai ( nesvarbu,kad už jų nugarų yra dešimtys tūkstančių Lietuvos Respublikos piliečių) .

labasrancas

nieko nesikiria nuo šuns š. Paaiškinkit, ekskrementai, kada Lietuva Memellendą statė, valdė? Koks karalius? Kad užgrobė kaip čiurka sralinas visą lietuvą - tai taip. Tai kuo labasrancai skiriasi nuo to bandito? A, tuo kad okupaciją pavadino sukilimu. Kaži, kokioj GB sukiltų litvinai - mikliai būtų nusodinti ir pasodinti. Labasrancų laimei ant kuolo britai jau nesodina. Net tokio mėšlo kaip litvinai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS