Atmestas K. Pūko prašymas pratęsti jo apkaltos komisijos darbą | KaunoDiena.lt

ATMESTAS K. PŪKO PRAŠYMAS PRATĘSTI JO APKALTOS KOMISIJOS DARBĄ

Seimas atmetė parlamentaro Kęstučio Pūko prašymą mėnesiui pratęsti jo apkaltos komisijos darbą.

Už K.Pūko registruotą nutarimo projektą, kad komisijos darbas būtų pratęstas iki birželio 1 dienos, ketvirtadienį balsavo 12 Seimo narių, 61 buvo prieš, 13 susilaikė. Už tai, kad komisijos darbas būtų pratęstas, balsavo „Tvarkos ir teisingumo“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų akcijos parlamentarai, po vieną socialdemokratų, „valstiečių“, Mišrios grupės atstovą. Visi kiti buvo prieš ir susilaikė.

K.Pūkas tvirtino komisijos darbą pratęsti prašantis, nes „specialioji komisija savo veiklą vykdo ne kaip nešališkas arbitras, o kaip suinteresuotas organas kuo greičiau mane pašalinti iš Seimo ir įvykdyti apkaltą“.

„Man, mano gynėjams komisijos darbo metu neleidžiama naudotis mano gynybinėmis teisėmis ir dalyvauti posėdžiuose, susipažinti su visa surinkta medžiaga, neleidžiama pasisakyti man ir mano advokatams, pažeidžiami pagrindiniai teisės imperatyvai į gynybą. Į prašymus, kuriuos užregistravęs esu ne vieną, nereaguojama“, – tvirtino K.Pūkas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narė liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen pažymėjo, kad prašyti pratęsti darbo laiką gali tik specialioji komisija, o leidus tai padaryti asmens, kurio atžvilgiu atliekamas tyrimas, prašymu būtų sukurtas blogas precedentas.

Ji taip pat pažymėjo, kad Etikos komisija nagrinėjo kelis K.Pūko skundus dėl apkaltos komisijos bei jos pirmininkės „valstietės“ Dovilės Šakalienės veiklos, tačiau jokių pažeidimų nenustatė.

Socialdemokratas Algimantas Salamakinas pažymėjo, kad komisijos išvada – toli gražu ne galutinis sprendimas, ir procesui tęsiantis K.Pūkui bus ne kartą sudaryta galimybė pasisakyti.

„Jei bus einama į Konstitucinį Teismą, po to grįš į Seimą, jums bus suteikta galimybė pasisakyti, išsakyti savo nuomonę Seime, ne tik komisijoje. Ar jūs norite, kad spauda rašytų apie tą dalyką, kad dar mėnesiui siūlote pratęsti, ar yra kitos užmačios, kurių aš nesupramtu?“ – retoriškai klausė A.Salamakinas.

Seimo nario K.Pūko apkaltos komisija savo išvadą, ar siūlyti Seimui šiam parlamentarui pradėti apkaltos procedūrą, tvirtins penktadienį. Nutarimo projektas, kuriuo apkaltos procesas nutraukiamas arba pradedamas, priimamas paprasta plenariniame posėdyje dalyvaujančių Seimo narių dauguma.

Jei pritariama specialiosios tyrimo komisijos išvadai, kad yra pagrindas pradėti apkaltos procesą, Seimas kreipiasi į Konstitucinį Teismą išvados, ar asmens, kuriam pradėta apkaltos byla, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, pradėtas tyrimas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ar

jus jau neturite padoresniu temu negu reklama sio sexmaniako?

Ridas

Kiek dar sis menkysta ters Seimo varda?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS