Ir taip šlubuojančiam Liberalų sąjūdžiui – A. Kašėtos smūgis | KaunoDiena.lt

IR TAIP ŠLUBUOJANČIAM LIBERALŲ SĄJŪDŽIUI – A. KAŠĖTOS SMŪGIS

Varėnos meras Algis Kašėta sako nematantis galimybių atstatyti narystę Liberalų sąjūdyje.

„Šiandien informavau partijos pirmininką E. Gentvilą, kad nematau galimybių atstatyti narystės Liberalų sąjūdyje. Visas dėmesys – Varėnos kraštui ir jo žmonėms“, – ketvirtadienį feisbuke paskelbė politikas.

Telefonu su A. Kašėta BNS susisiekti nepavyko.

Liberalų sąjūdžio valdyba priėmė sprendimą, kad visų savivaldos rinkimuose ne su partijos iškeltu kandidatų sąrašu dalyvaujančių liberalų narystė partijoje bus stabdoma automatiškai.

Šiandien informavau partijos pirmininką E. Gentvilą, kad nematau galimybių atstatyti narystės Liberalų sąjūdyje. Visas dėmesys – Varėnos kraštui ir jo žmonėms.

Varėnos meras A. Kašėta po šio sprendimo pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio vicepirmininkų ir paskelbė, jog rinkimuose dalyvaus su komitetu. Jis Varėnoje išėjo į antrą turą, o A. Kašėtos sąrašas gavo 11 mandatų 25 vietų taryboje. Liberalų sąjūdis Varėnoje išvis nekandidatavo.

Liberalų sąjūdžio vadovas Eugenijus Gentvilas LRT televizijoje rinkimų naktį buvo paskelbęs, kad A. Kašėta ketina grįžti į partiją.

Anot E. Gentvilo, ketvirtadienį su juo susitikęs su A. Kašėta pranešė, jog negrįš.

„Musu esam draugai ir bičiuliai, ir liekam. Žmogus išėjo į komitetą, kad sutelktų nepartinius žmones, vietinius autoritetus, gydytojus. Jis ir sako: „Kaip man jiems pasakyti, kad dabar einu į partiją?“. A. Kašėta, liberalai, pagerino rezultatą, palyginti su 2015 metais. Sutarėm, kad jokių apsikalbėjimų, apsižodžiavimų negali būti, pagalba bus“, – teigė E. Gentvilas.

Dalis liberalų partiją paliko vadovybei uždraudus savivaldos rinkimuose dalyvauti ne partiniais sąrašais, o subūrus visuomeninį komitetą.

Dėl šio konflikto iš partijos išėjo jos buvęs lyderis Vilniaus meras Remigijus Šimašius, parlamentarė Aušrinė Armonaitė.

R. Šimašiaus sąrašas Vilniaus taryboje laimėjo 17 mandatų iš 51, irgi su visuomeniniu rinkimų komitetu dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas – 8 iš 31.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Kęstas

Lietuvos liberalai skęsta. Vyksta Amerikos prezidento Trumpo ir liberalų-globalistų ginčas. Visi globalistai vienu balsu tvirtina, kad jei Amerika, ir Lietuva nieko negamintų, o viską gamintų tik Kinija, tai būtų labai gerai. Juk tai reikštų, kad Amerikoje ir Lietuvoje yra žmonių, kurie turi pinigų nusipirkti tai, ką pagamina Kinija. Reiškia, Amerika ir Lietuva yra klestinčios, turtingos, šalys. Jei tavo tuščią pilvą pučia nuo nukainuotos dešros iš Maximos, tai čia tavo problema.

Kęstas

Amerikos prezidentas Trumpas galvoja kitaip. Jei Amerika, ir Lietuva nieko negamintų, tai tie Amerikos ir Lietuvos žmonės, kurie anksčiau gamindavo, dabar lieka be darbo ir skursta. Tokių dauguma. Jie politinio aktyvumo dėka gali pakreipti Amerikos ir Lietuvos politiką savo naudai. Amerika ir Lietuva turi apginti mūsų žmonių teisę į darbą, todėl turi kažką gaminti pasaulio rinkai, net jei abi šios šalys dėl to taptų truputėlį mažiau turtingos. Nieko negaminti yra pavojinga ir mūsų saugumui. Kiek dar laiko mus išlaikys jų darbu mūsų didžiausi priešai - Kinijos komunistai? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Tokie komitetai

gryna apgavystė. Partinės žiurkės apsivelka kita rūbą ir vaizduoja kad pasikeitė.O išlieka tom pačiom partinėm žiurkėm - idealogija, mentalitetas ir mastymas taigi nesikeičia?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS