Kariuomenės „Spartanu“ iš Tel Avivo į Antaliją atskraidinti 29 Lietuvos piliečiai | KaunoDiena.lt

KARIUOMENĖS „SPARTANU“ IŠ TEL AVIVO Į ANTALIJĄ ATSKRAIDINTI 29 LIETUVOS PILIEČIAI

Trečiadienio vakarą iš „Hamas“ grupuotės užpulto Izraelio į Turkiją išskraidintas dar vienas lėktuvas su Lietuvos piliečiais.

Kariuomenės orlaivis „Spartan“ iš Tel Avino į Antaliją Turkijoje atskraidino 29 keleivius, BNS informavo kariuomenės atstovas Jurgis Norvaiša.

Užsienio reikalų ministerijos kanclerė Inga Černiuk anksčiau trečiadienį skelbė, kad į šį skrydį registravosi 35 žmonės.

Kariuomenės „Spartan“ Turkijoje budės iki spalio 15 dienos, jeigu prireiktų evakuoti daugiau žmonių.

Kanclerės duomenimis, Izraelyje dar yra apie 7 tūkst. Lietuvos piliečių.

Trečiadienį po vidurdienio Vilniaus oro uoste nusileido privatus orlaivis su daugiau kaip 140 žmonių, grįžusių iš Izraelio. Tarp jų – beveik šimtas Lietuvos piliečių.

Šį skrydį organizavo „Avia Solutions Group“ įmonė „Skyllence“.

Lietuvos URM trečiadienį sugriežtino rekomendaciją dėl kelionių į Izraelį ir Palestiną – siūlo ten nevykti.

Grupuotė „Hamas“ šeštadienį netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Per konfliktą žuvo per 2 tūkst. žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą, ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo šio anklavo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ remia Iranas, finansuodamas ginklų įsigijimą, juos pats tiekdamas ir suteikdamas karinius apmokymus. „Hamas“ politinis biuras veikia Katare, čia įsikūrę kai kurie jų lyderiai.

Gazos Ruože gyvena 2,3 mln. žmonių, tačiau teritorijai Izraelis su Egipto pagalba nuo 2007 metų taiko blokadą – apribojo prekių ir pačių palestiniečių galimybes palikti ar atvykti į šią teritoriją vandeniu, jūra ar oru, išskyrus kelias dešimtis tūkstančių darbininkų.

 

GALERIJA

  • Kariuomenės „Spartanu“ iš Tel Avivo į Antaliją atskraidinti 29 Lietuvos piliečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

kiek tai kanavo mum kodėl mes turim mokėt už šituos bastūnus.

gėdaaaaaaaaaaaa

Ir dar jie kaltina gastroliorai vyriausybę,kad vėluoja...

ALGIRDAS.

Lietuvos gastroliantai padovanojo šaliai ''COVIDĄ'', DABAR DĖL JŲ GASTROLIŲ TURI SKAUDĖTI VISIEMS GALVAS , VAŽIUODAMI NESIKLAUSĖ ŠALIES VADOVŲ PATARIMO , PASIRODO NAUDINGA VAŽINĖTI Į ''karštas''šalis , nes atsiradus grėsmei BŪSI DYKAI , PAČIAM NESIRŪPINANT , PARVEŽTAS NAMO
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS