Pareiškinius dokumentus Seimo rinkimams VRK pristatė 20 partijų | KaunoDiena.lt

PAREIŠKINIUS DOKUMENTUS SEIMO RINKIMAMS VRK PRISTATĖ 20 PARTIJŲ

Pareiškinius dokumentus dalyvauti Seimo rinkimuose Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) iki termino pabaigos penktadienio vakarą pristatė 20 partijų, BNS informavo komisijos vadovė Laura Matjošaitytė.

„Iš 22 partijų, kurios registravosi politinės kampanijos dalyvėmis, dvi nepateikė dokumentų, tai Rusų aljansas ir Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjunga, nes ji susijungė su Centro partija“, – sakė L. Matjošaitytė.

Rusų aljansas anksčiau pranešė, kad savarankiškai Seimo rinkimuose nedalyvaus, rems Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą.

Pasak VRK pirmininkės, partijų ir kandidatų pareiškiniai dokumentai toliau bus tikrinami, registruotų kandidatų sąrašai bus skelbiami rugsėjo 11 dieną.

„Mes priėmę pareiškinius dokumentus pradėsime tikrinimo procedūrą, kreipsimės į kompetentingas institucijas, tikrinsime, ar kandidatai atitinka įstatymo reikalavimus“, – teigė L. Matjošaitytė.

Savarankiškai išsikelti siekiantys kandidatai dar gali toliau rinkti parašus – terminas pristatyti parašų lapams baigiasi rugpjūčio 27 dieną.

Savarankiškai išsikelti siekiantys pretendentai turi surinkti tūkstantį parašų, taip pat ir partijų, nekeliančių kandidatų sąrašo daugiamandatėje apygardoje, kandidatai vienmandatėse apygardose.

Partijos dokumentus iki penktadienio darbo dienos pabaigos turėjo pateikti Vyriausiajai rinkimų komisijai, o save išsikelti norintys kandidatai – apygardos rinkimų komisijai.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

morka

tikra tiesa lansbirkiniams ir kolukiui prie lovio ne patikekite bus tik geriau jie siaubingai nustekeno lietuva

Anonimas

Kiek is tu 22 dykaduoniu partiju gaus finansavima is musu sunestu i biudzeta pinigu?

Anonimas

Partijų kaip blusų prisiveisė ir beveik visi su melavimais ,pažadais prie lovio. Aišku tik viena ,kad iš senų partijų koncervatorių ,liberalų ,socdemų naudos nebuvo ir nebus,tai ištisas melagių ,aferistų liūnas ,kurie 30 metų niekino Lietvuvą ,skandimo,grobė,vogė melavo be sąžinės graužaties,tyčiojosios iš Lietuvos žmonių. Ypač Landsberginių liūnas su išgama Gabrielium priešaky ir aferiste Austėja miesto centre perkantys milijono vertės pastatus už 1€.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS