Premjeras svarsto skirti L. Savickui kitą postą | KaunoDiena.lt

PREMJERAS SVARSTO SKIRTI L. SAVICKUI KITĄ POSTĄ

Premjeras Saulius Skvernelis patvirtino, kad atsilaisvinus Vyriausybės pirmojo vicekanclerio vietai į ją greičiausiai bus paskirtas Lukas Savickas.

„Dabar kol kas laisvų kitų pareigų nėra, bet kai atsilaisvins, tai greičiausiai jis bus paskirtas Vyriausybės vicekancleriu“, – Vyriausybėje vykusioje spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Vyriausybės pirmasis vicekancleris Deividas Matulionis prezidento dekretu ketvirtadienį paskirtas į Lietuvos nuolatinio atstovo Šiaurės Atlanto Taryboje pareigas.

ELTA primena, kad prezidentas vasario 12 d. nesutiko skirti L. Savicko į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

Komentuodamas Prezidentūros verdiktą, premjeras S. Skvernelis užsiminė, kad atsisakymą į ministrus skirti L. Savicką supranta kaip Prezidentūros reakciją į valdančiųjų ir prezidento nesutarimus dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus.

L. Savickas šiuo metu yra Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys. Jis taip pat premjerui S. Skverneliui pataria ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais.

L. Savickas yra įgijęs Europos viešųjų reikalų magistro laipsnį Mastrichto universitete Olandijoje, prieš tai Jungtinės Karalystės Jorko universitete įgijo politikos ir tarptautinių santykių bakalauro laipsnį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A'neee?

O tai gal kas gali paneigti kad ir paskui šitą veikėją kap ir paskui Roką Masiuli neseka jo asmeninė tarnų-vykdytoju dvadcatkė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS