R. Karbauskis: vaiko pinigai augs iki 70 eurų, tik neaišku, nuo kada | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS: VAIKO PINIGAI AUGS IKI 70 EURŲ, TIK NEAIŠKU, NUO KADA

Seimas per svarstymą ketvirtadienį turėtų pritarti vaiko pinigų didinimui iki 70 eurų, tik neaišku, nuo kada, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis.

Tuo tarpu nuo sausio universali išmoka vaikui garantuotai didės nuo dabartinių 50 iki 60 eurų, tvirtina didžiausios valdančiosios Seimo frakcijos seniūnas.

„Šiandien Seime bus pritarta tikriausiai po svarstymo siūlymui didinti vaiko pinigus iki 70 ir 100 eurų, bet kartu su Vyriausybe ieškom termino, nuo kada tai galima padaryti, žiūrint į biudžeto pajamas ir išlaidas, nes dabar dar neaišku tiksliai, kada tai bus“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ vadovo, su Vyriausybe bus skaičiuojama, nuo kurios datos būtų galima kelti išmokas už vaiką iki 70 eurų visiems ir 100 eurų daugiavaikėms, skurdžiau gyvenančioms šeimoms, tai gali būti padaryta ir metų viduryje.

„Nuo sausio tikrai bus aiškiai 60 ir 100, bet pagrindinis siūlymas – 70 ir 100 eurų. Negaliu atsakyti į klausimą, nuo kada tai bus, šitoje stadijoje svarstymo palaikysime pasiūlymą ir paskaičiavę su Vyriausybe skaičiuosime, kada galime įvesti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Ieškome sprendimo, kad būtų 70 eurų, tai yra pasirašyta koalicinėje sutartyje. Jeigu bus neįmanoma to padaryti, galbūt metų bėgyje tai atsitiks kažkuriuo momentu.

Anksčiau ketvirtadienį interviu Žinių radijui R. Karbauskis patvirtino, kad ieškoma būdų „vaiko pinigus“ kitais metais didinti iki 70 eurų, ir jei nuo metų pradžios to padaryti nepavyktų, ši suma galėtų būti pasiekta „kažkuriuo momentu“ kitais metais.

„Ieškome sprendimo, kad būtų 70 eurų, tai yra pasirašyta koalicinėje sutartyje. Jeigu bus neįmanoma to padaryti, galbūt metų bėgyje tai atsitiks kažkuriuo momentu“, – sakė jis.

R. Karbauskis taip pat teigė, jog šias pajamas taip pat gaus ir tos visuomenės grupės, kurios šiuo metu reikalauja kelti atlyginimus.

„Mokytojai ir medikai ir kultūros darbuotojai taip pat yra tėvai ir negalima šnekėti, kad mokytojai negauna tų pajamų, turėdami vaikus“, – sakė „valstiečių“ atstovas.

Vis dėlto jis žadėjo spręsti ir atlyginimų kėlimo klausimą.

Tačiau R. Karbauskis pabrėžė, jog „vaiko pinigai“ yra efektyvi priemonė skurdo mažinimui šalyje.

Vaiko pinigų didinimui kitais metais biudžete numatyta 152,4 mln. eurų.

Socialdarbiečiai nėra patenkinti Vyriausybės siūlymu kitąmet iki 60 eurų padidinti „vaiko pinigus“, tai yra 10 eurų mažiau, nei vasarą sutarė siekti koalicijos sutartį pasirašę valdantieji.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Piniginės paramos skyriaus vedėjos Svetlanos Kulpinos teigimu, norint įgyvendinti koalicijos susitarimą, tam kitų metų biudžete reikėtų papildomai rasti 37,3 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Šeima

Karbauskis - jėga.

To ko ten ieškot

Jūs durna,pažiūrėk į veidrodį ir pamatysi Dauno sindromą, Ramūnas teisus ,bet va kas liečia pirkimą iš jankiu metalo laužą tai šitą problema didelė vagys klesti

AS manau

Dauginkit pasalpom alkocholiku ,pasalpiniu vaiku pinigais gyvenanciu ir geriancius.Mokekit algas,o ne pasalpas didinkit.Pasalpos tik ligoniam.Gyvenimui reikia uzsidirbti darbu.Pakol to nebus,pakosl tokie kirkilainiai taip norintis isiteikti tokiem.Tai taip ir gyvensim.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS