Premjerė: iš 75 tūkst. nepanaudotų vakcinos dozių 50 tūkst. ką tik pasiekė šalį | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ: IŠ 75 TŪKST. NEPANAUDOTŲ VAKCINOS DOZIŲ 50 TŪKST. KĄ TIK PASIEKĖ ŠALĮ

Premjerė Ingrida Šimonytė patvirtina prezidento Gitano Nausėdos žodžius, kad yra nepanaudota apie 75 tūkst. vakcinos dozių, tačiau pažymi, kad didžiąją dalį sudaro ką tik gautos.

„Aritmetinis skirtumas tarp vakcinų, kurios pasiekė Lietuvos žemę iki šiol ir kurios yra išskiepytos tai tinkamai įregistruojant, yra apie 75 tūkst., tai yra tiesa“, – trečiadienį per spaudos konferenciją sakė premjerė.

Tačiau ji pažymėjo, kad vakcinavimo duomenys ne iš karto suvedami į e. sveikatos sistemą ir vėliau koreguojasi, be to, iš 75 tūkst. vakcinų dozių 50 tūkst. Lietuvą pasiekė savaitės pradžioje.

„Iš tų 75 tūkst. vakcinų 50 tūkst. Lietuvą pasiekė tik vakar ir užvakar, vadinasi, jos buvo savivaldybėms išskirstytos vakar ir šiandien , ir jos bus suskiepytos, bet suskiepyti jas tuo metu, kai lėktuvas pasiekia Lietuvos žemę, yra neįveikiama užduotis. Prezidento rūpestį labai vertinam, bet manau, kad procesas vyksta, kaip turėtų vykti“, – sakė premjerė.

Prezidentas G. Nausėda per spaudos konferenciją anksčiau trečiadienį teigė, kad šalyje yra nepanaudota 75 tūkst. vakcinos dozių.

„Tai yra, kelias ateinančias dienas, net ir labai intensyviai dirbdami, mes turime darbo absorbuoti šitą vakciną“, – sakė šalies vadovas.

Ministrų kabineto vadovė I. Šimonytė replikavo, kad „Sveikatos apsaugos ministerijos sandėly vakcinų nebėra, paskutinės, kurios buvo gautos vakar, iškeliavo į savivaldybes šiandien“.

Statistikos departamento duomenimis, pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze praėjusią parą paskiepyti 8179 žmonės, antrąja doze – 499 asmenys. Iš viso šalyje pirmąja doze paskiepyta 180 tūkst. 235 žmonės, abiem dozėmis – 73 tūkst. 811 asmenų.

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

>ha

Tamponus antakalnio princesei jau pakeitei?

Ha

Debilai reiškiasi-pilnatis

Ve

Komisaršos dobrovolskos padstilka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS