V. Mitalas: nepaprastosios padėties įvedimo tikrai gali prireikti | KaunoDiena.lt

V. MITALAS: NEPAPRASTOSIOS PADĖTIES ĮVEDIMO TIKRAI GALI PRIREIKTI

Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas teigia, kad vertinant dėl nelegalių migrantų šalyje susidariusią situaciją tikėtina, jog Seimui prireiks spręsti dėl nepaprastosios padėties įvedimo. Vis tik politikas akcentuoja, kad tai dėl skirtingų politikų partinių interesų nebus paprastas sprendimas.

„Aš pagal dabartinę situaciją matau, kad to tikrai gali prireikti. Aišku, nepaprastąją padėtį įvedinėja Seimas, kas paduoda į politinę areną naujų aistrų, politinių debatų. Tai nėra labai paprastas sprendimas“, – „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas.

„Viena vertus, aš manau, kad jis gali būti reikalingas įvertinant visą padėtį, kuri dabar klostosi ir su migrantų krize, ir su ateinančiais saugumo iššūkiais, turiu omenyje rudenį vyksiančias karines pratybas visai netoli Lietuvos sienos“, – akcentavo jis.

Aš pagal dabartinę situaciją matau, kad to tikrai gali prireikti.

V. Mitalas mano, kad Seimui priimti sprendimą dėl nepaprastosios padėties būtų gerokai lengviau, jei parlamentarai valstybės interesus iškeltų virš partinių kovų interesų.

„Dėl ko A. Lukašenka ir kiti dar labiau į Rytus nuo jo labiausiai trina rankomis, tai yra tokių balsų, pasigirstančių iš Lietuvos politinio elito, kurie sako, kad migrantams nereikalinga apsaugoti žmogaus teises analogiškai kaip reikia apsaugoti žmogaus teises čia gyvenantiems asmenims. Mes matome politikus, kurie abejoja užsienio politikos kryptimi, kurią Lietuva pasirinko“, – sakė Seimo narys.

„Štai kad ir vakar opozicijos lyderis, pateikęs ir teisingų pastabų savo spaudos konferencijoje, man atrodo, metė tokią abejonę dėl užsienio politikos krypties, kurie yra visiškai nepagrįsta“, – pridūrė jis.

Seimo vicepirmininko teigimu, labai svarbu, kokią poziciją dėl nepaprastosios padėties įvedimo priims Vyriausybė. Vis tik, jo teigimu, labiau tikėtina, kad nepaprastosios padėties įvedimo prireiks.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kodėl?

Bilotaitė tokia išsigandusi?

kur dingo lansbergis

gal pasikorė,kas žinot

nustokit pliurpt,parazitai

eikit sienos statyt.tauta jus ant šakių pakels
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS