V. Pranckietis išplatino laišką „valstiečiams“: ragina turėti balsą | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIETIS IŠPLATINO LAIŠKĄ „VALSTIEČIAMS“: RAGINA TURĖTI BALSĄ

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kreipėsi į Seimo „valstiečius“ ragindamas ginti savo vertybes ir būti nepriklausomiems nuo susitarimų.

„Kviečiu visus likti ryžtingais valstybės „valstiečiais“. Stabilumas yra užtikrinamas tuomet, kai mus vienija demokratija. Todėl prie artėjančių pasitikėjimo iniciatyvų prisijunkite laisvi, o ne priklausomi nuo kitų „susitarimų“. Turėkime balsą“, – antradienį išplatintame laiške Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariams teigia parlamento vadovas.

Jis priminė, kad 2016 metais į Seimą ir jis, ir kiti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai kandidatavo „vadovaudamiesi tomis pačiomis vertybėmis, nes pagal jas sukūrėme darnos programą“.

„Deja, šiandieninė situacija rodo, kad žmonės, turėję mus burti, mus skiria, ir tokias vertybes, kaip demokratija, pastato į kampą“, – tvirtina V. Pranckietis.

Deja, šiandieninė situacija rodo, kad žmonės, turėję mus burti, mus skiria, ir tokias vertybes, kaip demokratija, pastato į kampą.

„Mano vertybių ir principinių nuostatų niekas nepakeis. Tarnausiu demokratijai ir Lietuvos žmonėms. Tikiu, kad ir Jums šios vertybės yra svarbesnės už vieno asmens įnorius“, – rašoma Seimo pirmininko laiške.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą ir praėjusią savaitę pasirašė memorandumą dėl koalicijos su Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“. Šios partijos taip pat laukia prisijungiant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.

Koalicijos memorandume numatyta, kad ministru pirmininku toliau siūlomas Saulius Skvernelis, o Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“.

„Valstiečių“ deleguotas Seimo pirmininkas V. Pranckietis atsistatydinti atsisako.

R. Karbauskis: postas – derybų objektas

Valdantieji kol kas nepradeda nepasitikėjimo procedūros Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui, nes nebaigtos derybos dėl koalicijos sudarymo, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Dabar nėra to (nepasitikėjimo – BNS) klausimo, kadangi nesibaigė derybos, ir keistai pristatomas derybų procesas, nes atrodo, kad šnekama apie vieną asmenį, šnekama ne apie asmenis, šnekama apie pozicijas“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Lygiai kaip 2016 metais buvo suderėta, kad ta pozicija priklauso Valstiečių ir žaliųjų sąjungai, tai dabar sudarant koalicinę sutartį tai gali pasikeisti.

„Lygiai kaip 2016 metais buvo suderėta, kad ta pozicija priklauso Valstiečių ir žaliųjų sąjungai, tai dabar sudarant koalicinę sutartį tai gali pasikeisti. Kai žmogus susitapatina su pozicija, tada įvyksta tokios keistos interpretacijos“, – kalbėjo „valstiečių“ vadovas.

R. Karbauskis tikėjosi, kad sudarius koalicinę sutartį ir perdavus Seimo pirmininko postą, V. Pranckietis susipras trauktis pats. Kol kas jis atsisako tai padaryti.

„Pirmiausiai bus koalicinė sutartis sudaryta, tada jis (V. Pranckietis – BNS) labai aiškiai supras, kad, jei ta sutartis nebus vykdoma, koalicijos nebus, apie tai buvo šnekama šiandien frakcijų bendrame susitikime“, – sakė LVŽS pirmininkas.

Anot jo, parašai dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu nėra renkami. „Parašų dar nerenkam, koalicinė sutartis nesudaryta, tikimės, kad pirmadienį įsijungs Lietuvos lenkų rinkimų akcija“, – sakė R. Karbauskis.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą ir praėjusią savaitę pasirašė memorandumą dėl koalicijos su Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“. Šios partijos taip pat laukia prisijungiant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.

Koalicijos memorandume numatyta, kad ministru pirmininku toliau siūlomas Saulius Skvernelis, o Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymą atleisti Seimo pareigūną, kurį skiria Seimas, motyvuotu raštu gali pateikti Seimo valdyba, komitetas ar ne mažiau kaip penktadalis (29) Seimo narių. Sprendimas dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų parlamentarų balsų dauguma, tai yra reikia ne mažiau kaip 71 balso.

GALERIJA

  • V. Pranckietis išplatino laišką „valstiečiams“: ragina turėti balsą
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

tomas

Šlykštu, kiek parsidavėlių ir pataikūnų nusisamdė Karbauskis. Todėl, gerb. Pranckieti, priešų pykčiui atkakliai ir principingai ginkite savo garbę ir savo teises. Teisybė - Jūsų pusėje, Tauta - su Jumis.Tvirtybės!!!

Jonas

Net laikysena zmogaus pasikeite.Ka daro is zmogaus valdzia,galios pajautimas.Iskele Ramunas i toki posta niekam nezinoma savo profesoriu,o dabar jau pats pasijuto profesoriumi pries studenta.Juokinga,kai protingi zmones pameta prota.Antra karta atrodo apgailetinai po jo kalbos,kad jam geda.

tai

tie runkelyniai socdemonai daejo iki tokio cinisko izulumo kad kaip cirkininkai kirkina visus uzsiema santazu ir apkalboms ir visom 4 bando listi prie lovio tam panaudojo savo atsargini /markiza/ ir suda varo ant garbingu zoniu tai mafija su konservu pagalba puse salies isvije o kitus paliko ant /ledo/tai genseko kgb...istinis palikimas ir ko gero nebe sionistu pagalbos?.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS