Frakcija „Lietuvos gerovei“ pažadėjo remti S. Skvernelio Vyriausybę | KaunoDiena.lt

FRAKCIJA „LIETUVOS GEROVEI“ PAŽADĖJO REMTI S. SKVERNELIO VYRIAUSYBĘ

Praėjusią savaitę Seime įsikūrusi frakcija „Lietuvos gerovei“ pasirašė susitarimą dėl bendro darbo su „valstiečiais“, „socialdarbiečiais“ ir Lenkų rinkimų akcijos atstovais.

Ketvirtadienį Seime pasirašytame dokumente keturios parlamentinės frakcijos susitarė konsultuotis visais aktualiais Seimo veiklos klausimais ir ieškoti bendrų sprendimų, rengti ir remti bendrus įstatymų bei kitų teisės aktų projektus.

Frakcijos taip pat deklaravo remiančios premjero Sauliaus Skvernelio Vyriausybės programą ir „pozityvias permainas įvairiose visuomenės gyvenimo srityse“.

Kaip priedas prie šio susitarimo pridėtas dokumentas „Dėl konkrečių veiksmų“, pakartojantis anksčiau keturių partijų sutartų konkrečių darbų sąrašą.

Susitarimą ketvirtadienį pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis, Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas Rimantas Sinkevičius, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos vadovė Vanda Kravčionok bei frakcijos „Lietuvos gerovei“ lyderis Vytautas Kamblevičius.

Šis susitarimas valdančiajai koalicijai leido atkurti daugumą Seime.

Keturios frakcijos parlamente turi 75 balsus. Valdančiąją daugumą dar remia jokiai frakcijai pagal Seimo statutą nepriklausantis Seimo pirmininkas, keli parlamentarai iš Mišrios Seimo narių grupės.

Frakcijai „Lietuvos gerovei“ priklauso septyni nariai, ji susikūrė vietoj buvusios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos. Jai nepriklauso tik „tvarkiečių“ lyderis Seimo vicepirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

R. Karbauskis: Seime atstatyta dauguma

Naujai frakcijai „Lietuvos gerovei“ su valdančiaisiais pasirašius susitarimą dėl bendro darbo, Seime nuo ketvirtadienio atstatyta dauguma, pareiškė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Galime konstatuoti, kad nuo šios dienos atstatyta dauguma Seime, ir (valdantieji – BNS) jau nebėra mažuma“, – po keturių frakcijų seniūnų sutarties pasirašymo žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, naujoji frakcija į jokius papildomus postus nepretenduoja.

„Sutartyje nėra apie tai šnekama, Seimo frakcijos dirba pagal jų dydį, proporcijas, ir šiuo metu jokio aptarimo sutartyje tų klausimų nėra“, – sakė LVŽS vadovas.

„Mes ir anksčiau buvome koalicijos dalyviai, ir programą kartu rengėme, ir sutartį pasirašėme. Praktiškai, ką mes frakcija turime, tie postai mums tenkina“, – teigė „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius.

Kaip teigė R. Karbauskis, be frakcijos likęs R. Žemaitaitis nėra valdančiosios koalicijos atstovas: „Pagal Seimo statutą, turi priklausyti kuriai nors frakcijai, kuri yra valdančiojoj daugumoj“.

Anot jo, R. Žemaitaitis nebeatstovauja partijai, todėl kils klausimas dėl jo galimybės toliau eiti Seimo vicepirmininko pareigas, į kurias jį delegavo „Tvarka ir teisingumas“.

„Kolegos turi ginčą partijoj, mes nesikišam, aišku, kyla klausimas, kad vienas žmogus partijos neatstovauja, nėra frakcijoj naujoj, ir kils problema dėl jo pareigų Seime“, – sakė R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zigmas

Štai kaip buvę komunistai daro perversmus seime.Nuo kada nerinkti atskalūnai kamblevičiai kuria frakcijas seime ir drasko partiją tvarka ir teisingumas .Taigi tie kurie patikėjo tokiais kamblevičiais ir kitais atskalūnai sugriovę partijos tvarka ir teisingumas būtų išmesti iš politikos ir numesti į sąšlavyną

Juokų juokai

Gražu.Kamblevičiaus kompanija tik įrodys,kad vyriausybė pasipildoma visiškais kvailiais.Užteko išgirsti Kemblevičiaus ,,auksaburniškumą''.

Maladiec Karbauskis

kad užimtos konservliberastinių išperų LRT nepaleidžia. Yra vilties kad bent viena TV bus išvalyta ir pataps normalia bei teisinga.TIKRU NACIONALINIU TRANSLIUOTOJU. Ir pagaliau bent jau čia pasibaigs ne tik partinis šališkumas bet ir ciniškas Valstybės lėšų vogimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS