„Valstiečiai“ ir socialdemokratai jau kalba apie ministerijų naikinimą | KaunoDiena.lt

„VALSTIEČIAI“ IR SOCIALDEMOKRATAI JAU KALBA APIE MINISTERIJŲ NAIKINIMĄ

Dėl bendros valdančiosios koalicijos ir naujos vyriausybės besideranti Valstiečių ir žaliųjų sąjunga su socialdemokratais turės pasidalinti 14 ministrų portfelių. Tačiau abi pusės sako, kad vėliau ministerijų skaičių planuoja mažinti. Pasak „valstiečių" lyderio, jau pavasarį gali būti priimti sprendimai naikinti energetikos ministeriją.

„Ta ministerija buvo steigiama Visagino atominės elektrinės (AE) projektui – tai buvo ne paslaptis. Kadangi Visagino AE projektas nebus vykdomas, tai, visiems suprantama, prasmė tos ministerijos buvimo abejotina, ir tai nebus vienintelė ministerija, dėl kurios mes svarstysime“, – teigia Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Kokios kitos ministerijos gali būti panaikintos, R. Karbauskis neatskleidžia.

„Energetikos ministerijai yra sumažėję funkcijų, dėl to, kad pagrindiniai strateginiai objektai yra įgyvendinti“, – padėtį trumpai apžvelgia Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Valstiečiai“ dar rugsėjį paskelbė savo šešėlinius ministrus. Tuomet jie teigė Energetikos ministru matantys buvusį elektros perdavimo tinklų „Litgrid" vadovą, o prieš tai – kainų ir energetikos kontrolės komisijos vadovą Virgilijų Poderį.

Daugiau apie kandidatus į ministrus – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Gogis

Butkevičius tampa nebenuspėjamu. "Valstiečiai" juos suvalgys.

TO: Kęstui

Naujų algų įsigeidei ? Tai panašu į penkmetį per ketverius metus. Matomai tau algos nereikia, nes sėdi prie kompo.

NA NA

Na, arklio galva. Tai ką jie patys būdami valdžioje negalėjo tas ministerijas panaikinti. Kaip malonu viską daryti svetimomis rankomis. Butkevičius keičia kailį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS