VRK iš rinkimų kovos pašalino tris kandidatus į merus ir penkis partijų sąrašus | KaunoDiena.lt

VRK IŠ RINKIMŲ KOVOS PAŠALINO TRIS KANDIDATUS Į MERUS IR PENKIS PARTIJŲ SĄRAŠUS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį iš savivaldos rinkimų kovos pašalino tris kandidatus į merus ir penkis partijų kandidatų sąrašus.

Jie iš rinkimų išbraukti kaip neatitinkantys Rinkimų kodekso reikalavimų – nesurinko būtino rinkėjų parašų skaičiaus, po teismo sprendimo nepateikė savo biografijų ir neatsiuntė fotografijų, neatliko paskirtos bausmės.

VRK duomenimis, 21 politikas nepateikė biografijų ir fotografijų. Anksčiau iš rinkimų dėl šios priežasties buvo pašalinta beveik 500 politikų, bet Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nurodė rinkimų organizatoriams peržiūrėti savo sprendimą, skiriant terminą kandidatams ištaisyti trūkumus. Tuo pasinaudojo dauguma politikų.

Išbraukus reikalavimų neatitinkančius politikus, žlugo trys partijų kandidatų sąrašai, tai yra jame liko mažiau kandidatų nei leidžia Rinkimų kodeksas. Tokiu būdu Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) nebeturės savo kandidatų Panevėžio miesto ir Ukmergės savivaldybėse bei partija „Laisvė ir teisingumas“ Ukmergės rajone.

Vienas kandidatas neteko galimybė dalyvauti savivaldos rinkimuose, nes laiku neatliko teismo skirtos bausmės.

Iš rinkimų kovos taip pat pašalinti trys politikai, norėję kandidatuoti į merus, bei du Regionų partijos kandidatų sąrašai, nes nesurinko reikiamo rinkėjų skaičiaus.

Kauno miesto mero rinkimuose negalės dalyvauti Regionų partijos kandidatė Salvija Buzelienė ir šios partijos kandidatų sąrašas, nes nepavyko surinkti 1230 parašų.

Ši partija neturės savo kandidatų ir Klaipėdos mieste, nes nei ji, nei jos kelta kandidatė į merus Gintarė Sakalauskaitė nesurinko 840 rinkėjų parašų.

Šiaulių mieste negalės kandidatuoti save išsikėlusi Irma Gajauskaitė, jai nepavyko gauti 550 rinkėjų pasitikėjimo.

Savivaldos rinkimai vyks kovo 5 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS