A. Dulkys pasisakė apie privalomus skiepus | KaunoDiena.lt

A. DULKYS PASISAKĖ APIE PRIVALOMUS SKIEPUS

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad dėl siūlymo kai kurių profesijų atstovams įvesti privalomą skiepijimą nuo COVID-19 vis dar diskutuojama. Anot ministro, sprendimas yra derinamas ir su kitomis organizacijomis bei svarstoma, kaip tai galėtų būti įtvirtinta teisės aktuose.

„Mes diskutuojame, yra tarpinstitucinė grupė žmonių, kuri žiūri ir derina su Darbo kodeksu, diskutuoja apie tai, kokios tai galėtų būti veiklos sritys. Galbūt tai galėtų būti švietimas, slauga, globa, medicinos darbuotojai. Yra pasiūlymų svarstyti ir apskritai apie viešajame sektoriuje, valstybės tarnyboje dirbančius žmones, bet tai yra tiesiog pasiūlymų visuma, kuri yra dabar diskutuojama ir žiūrima, kaip galėtų būti įtvirtinta teisės aktuose, ar čia reikia Darbo kodekso pakeitimų“, – antradienį sakė A. Dulkys ir pridūrė, kad yra siūlymų privalomą skiepijimąsi įvesti ir verslo atstovams.

„Yra minčių galbūt iš verslo, kad ir jie turėtų galimybę, tokią teisę pasiūlyti tam tikroms veikloms, kad vakcinavimas būtų privalomas. Tai šiandien dar esame diskusijų etape, projektai iki Vyriausybės dar nėra atėję“, – teigė A. Dulkys.

Anot ministro, apie privalomą skiepijimą visiems gyventojams nesvarstoma.

Kaune A. Dulkys pasiskiepijo trečiąja vakcinos nuo COVID-19 doze

Vilmanto Raupelio nuotr.

ELTA primena, Sveikatos apsaugos ministerija svarsto kai kurių profesijų atstovams, dirbantiems su pažeidžiamos sveikatos žmonėmis arba aplinkoje, kur virusas linkęs plisti labiau negu kitur, įvesti privalomą skiepijimąsi nuo COVID-19.

Siūlymas kol kas aptartas su socialiniais partneriais Trišalėje taryboje, tačiau projektas dar nėra parengtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Gigas

Visiškos padugnės, geriau pagalvotu ,kur rast geresni advokatą,teismo diena artėja.Neišeis prisimest durnelių,nieko nemačiau,nieko nežinojau.

nedurniuok Dulky

Į dieną nuo tavo skiepų užsilenkia 15-20 žmonių.Ir taip kas dieną.Tu ką galvoji kad niekas neišaiškėjo? Tau chana bus ar tu supranti asilo galva?

Ei, "laisvės" partijos patinai...

Pavarykit jūs jį tarp papų pagaliau. Visas sunižęs jis ir laukia jūsų nesulaukia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS