Pašto ženklai tapo deficitu? | KaunoDiena.lt

PAŠTO ŽENKLAI TAPO DEFICITU?

Išsiųsti gimtadienio atviruką anūkei į JAV panorusi klaipėdietė taip ir liko nieko nepešusi. Nė viename spaudos kioskų, esančių miesto centre, ji tikino neradusi pašto ženklo.

Klaipėdietė Virginija ketino tradiciškai pasveikinti JAV gyvenančią anūkę gimtadienio proga išsiųsdama jai atviruką.

Tačiau to padaryti nepavyko dėl labai keistos priežasties.

"Reikia išsiųsti vaikui atviruką, sausio 23-iąją jos gimtadienis. Ir šiandien (ketvirtadienį – I.L.) niekur negavau "markutės". Nė viename kioske nuo J.Janonio gatvės iki "Vėtrungės" neradau. Juk tai – apsileidimas", – pyktelėjo moteris.

Su ta pačia problema esą susidūrė ir kiti klaipėdiečiai, tačiau kioskininkės tik skėsčioja rankomis – viską išpardavė, o naujų prekių iš Lietuvos pašto negavo.

Maža to, kad ir taip tų spaudos kioskų nebeliko, tai dar ir su pašto ženklais bėda.

"Maža to, kad ir taip tų spaudos kioskų nebeliko, tai dar ir su pašto ženklais bėda. Vaikai mėgsta gauti laiškus. Įsivaizduokite, septynerių metų anūkė nesulauks atviruko – bus ašarų pakalnė. Ji per maža, kad elektroninį paštą suprastų", – dėstė pašnekovė.

Taikos prospekte veikiančio kiosko, mažosios bendrijos "Vėtrungės spauda" vadovė Almyra Petkuvienė teigė, kad klientai iš tiesų teiraujasi pašto ženklų, kurių esą jau kurį laiką neatsiunčia Lietuvos paštas.

"Visi prašo, bet paštas neduoda, Vilniaus sandėlyje nėra. Kiek turėjome likusių, žmonės visus išpirko", – sakė A.Petkuvienė.

Anot Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovės Vaidos Budrienės, vietoj pašto ženklo galima uždėti spaudą.

Esą jau kurį laiką pašto ženklai – apskritai nebereikalingi.

"Spaudos kioskai mums nepriklauso, kokį kiekį pašto ženklų jie užsisako, tokį ir turi. Jų pardavimo mes nereguliuojame. Tačiau nusipirkti pašto ženklų įmanoma Klaipėdos centriniame pašte. Turbūt ne visi žino, kad jau dvejus metus nebereikia klijuoti pašto ženklų ant atviruko, vokų ar siuntinių", – kalbėjo V.Budrienė.

Nusipirkęs voką žmogus turėtų keliauti į Lietuvos pašto padalinį ir paprašyti, kad ant jo uždėtų spaudą. Jį apmokėjus laiškas bus siunčiamas į bet kurį pasaulio kampelį.

Į užsienio valstybes išsiųsti iki 20 g sveriantį laišką kainuoja iki vieno euro, registruota siunta brangesnė ir gali atsieiti iki trijų eurų.

Pasak V.Budrienės, šiandien pašto ženklai – labiau kolekcininkų traukos objektas nei atsiskaitymo priemonė. Todėl rinkoje jų gerokai sumažėjo.

"Žmonės juos vis rečiau naudoja, todėl ir leidžiame mažiau. Daugelis dabar užsideda spaudą ir jį apmoka. Labai paprasta", – paaiškino pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Rita

Parašysiu komentarą,bet ar skaitys tas kuris atsakingas?Balandžio 9d.Kaune ,Laisvės al.spaudis kioske nupirkau pašto ženklą už 0.49€,sveikinimą siunčiu Lietuvoje.Šiandien gaunu laišką atgal.Pasirodo trūksta 0.06centų....Tai gal kioske yra seni likučiai ir ramia sąžine pardavėja juos pardavinėja??

krienas

Vyt tą velnio Budrienę iš posto. Visas pasaulis tik skatina filateliją, tačiau ši boba įsitaisiusi LT pašto viršūnėje nusprendė ją palaidoti.

Danielius

Pašto ženklus galima ir internetu užsisakyt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS