Saulėti orai išliks iki sekmadienio | KaunoDiena.lt

SAULĖTI ORAI IŠLIKS IKI SEKMADIENIO

Artimiausios dienos Lietuvoje bus ramios, sausos ir saulėtos. Penktadienį ir šeštadienį šiluma kai kur gali pasiekti ir 14 laipsnių.

„Virš Baltijos šalių savo pozicijas stiprina aukšto atmosferos slėgio sūkurys. Šis anticiklonas trečiadienį ir lems Lietuvos orus“, – sako sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Tad orai bus ramūs, dvelks silpnas šiaurinių krypčių vėjas, lietaus nenumatoma.

„Debesų sluoksnis po truputį plonėja, atsiranda vis daugiau pragiedrulių, tad šiandien saulė jau turėtų dažniau džiuginti nei vakar, o aukščiausia temperatūra įdienojus pasieks 7–12 laipsnių šilumos“, – prognozuoja sinoptikas. 

Ketvirtadienį anticiklono centras iš Lietuvos nesitrauks – orai bus ramūs ir sausi. Nebent naktį ir rytą kai kur suboluos rūkai. „Naktį debesų bus dar mažiau, tad ir temperatūra žemesnė. Daug kur pagąsdins šalnos – iki 0–5 laipsnių šalčio ir tik vietomis išliks keli laipsniai šilumos, o dieną temperatūra bus artima 10 laipsnių šilumos“, – sako V. Sakalauskas.

Penktadienį ir šeštadienį, anot sinoptiko, orai irgi išliks panašūs. Bus sausa, ramu. Naktimis daug kur numatomos šalnos, o dienomis šiluma pasieks 9–14 laipsnių.

Sekmadienį orai ims keistis, nes, V. Sakalausko teigimu, yra tikimybė, kad iš vakarų atkeliaus atmosferos frontas. Tad kai kur gali negausiai palyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS