Traukiniuose ėmė trūkti vietos | KaunoDiena.lt

TRAUKINIUOSE ĖMĖ TRŪKTI VIETOS

Toliau liejasi priekaištai "Lietuvos geležinkeliams". Šįsyk žmonės skundžiasi netelpantys į traukinį, kursuojantį maršrutu Vilnius–Klaipėda ir atvirkščiai. Valstybės valdomos bendrovės atstovai teigė bandysiantys spręsti keleivių patiriamus nepatogumus.

Pasiūlė stovėti

Kelionę iš Šiaulių į Klaipėdą suplanavęs ir su lagaminais į geležinkelio stotį atskubėjęs jaunas vyras liko it musę kandęs.

Paskutinį traukinio bilietą į uostamiestį nugvelbė prieš jį eilėje stovėjęs žmogus.

Vaikinas sekmadienį skubėjo į Klaipėdą, kur studijuoja.

Kadangi atidėti kelionės negalėjo, nutarė palaukti traukinio. Jis vylėsi,  kad pavyks įsigyti bilietą dar kito stabtelėjimo metu.

"Buvau nustebęs, kad, likus pusvalandžiui iki traukinio atvykimo, negavau bilieto. Kiek teko keliauti senaisiais traukiniais, tokių problemų nepasitaikydavo. Paklausiau kasininkės, ką daryti tokiu atveju. Ji man pasiūlė įlipti ir palaukti, kol atsiras vietos. Taip ir padariau", – aiškino pašnekovas.

Riboja techninės galimybės

Stotyje ėmė būriuotis ir daugiau laukiančiųjų. Nė vienam jų bilietai į Klaipėdą nebuvo parduoti.

"Įlipus į traukinį paaiškėjo, kad ne mes vieni negavome bilietų, traukinyje stoviniavo daug jaunimėlio. Kažkoks absurdas – susimoki, bet važiuoji sėdėdamas ant lagamino. Menkas patogumas naujausiame traukinyje. Negi negalima būtų atsižvelgti į susidariusią situaciją ir "prisegti" daugiau vagonų?" – klausė studentas.

Bilietų trūkumu ėmė skųstis ir daugiau žmonių. Pastarieji svarstė, galbūt bendrovė bando sutaupyti?

"Lietuvos geležinkelių" atstovė spaudai Inga Čiuberkytė paneigė tokias kalbas.

"Nuolat stebime keleivių srautus ir žinome, kad yra reisų, kuriuose keleiviams neužtenka vietų. Atsižvelgę į keleivių srautus parenkame, kiek sąstatų važiuos. Tačiau techninės galimybės leidžia sukabinti daugiausia du traukinių sąstatus. Tokie sąstatai visuomet važiuoja savaitgaliais, piko metu bei šventinėmis dienomis", – sakė I.Čiuberkytė.

Bus daugiau vagonų

Pasak "Lietuvos geležinkelių" atstovės, žadama atsižvelgti į keliaujančiųjų priekaištus.

"Stengiamės gerinti paslaugų kokybę. Praėjusią vasarą buvo atnaujinti riedmenys, vykstantys maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda, jie yra modernesni, patogesni, ekologiškesni. Norėdami paskirstyti srautą savaitgaliais, padidinome reisų skaičių maršrutu Vilnius–Šiauliai", – aiškino pašnekovė.

Per Velykas, balandžio 14–17 d., važiuos specialus traukinys, talpinantis 420 keleivių, taip pat papildomai bus prikabintas vagonas-restoranas.

Numatomi pasikeitimai ir sezono metu. Vasaros savaitgaliais pasirodys papildomi specialūs traukiniai, kurie be sustojimų kursuos maršrutu Vilnius–Kretinga–Klaipėda. Kretingos ir Klaipėdos stotyse keleivių lauks specialūs autobusai, kuriais žmonės bus vežami į Palangą ir Nidą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jonas

Pritariu Zenonui. Tekdavo ne tik stovėti visą kelią, bet ir miegoti viena ranka prisikabinus prie lubinio ranktūrio. Užmiegi, pajunti kad krenti, kapt, strykt ir taip 6 valandas. Bet išsidrėbus miegoti, kai šalia stovi senutė neteko.

Zenonui P

Su kokiu drandalietu važiavote? Kai aš važinėdavau, taip nebuvo.

Kornelija

Žmonės būkit paprastesni, džiaukitės, kad išvis įleidžia į traukinį ir leidžia važiuoti stovint. Jeigu jau taip blogai nusipirkit bilietą iš anksto ir nebus jokių problemų. Jums visada viskas blogai, tokia situacija tęsiasi ne pirmus metus, bet niekam ji neužkliuvo, iki dabar. Nereikia pūsti iš musės dramblio. Vietų pritrūksta tikrai ne kiekvieną dieną, o tik šventiniu laikotarpiu, kai visi grįžta namo ir kursuoja keliu Vilnius - Klaipėda, ir kiekvienas, dažnai važinėjantis traukiniu tą puikiai žino. Tad jei norite nestovėti nusipirkite bilietą internetu iš anksto ir būsite patenkinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS