Ar drausti gyvūnų pasirodymus? | KaunoDiena.lt

AR DRAUSTI GYVŪNŲ PASIRODYMUS?

Po skandalingo "VIP" cirko pasirodymo Klaipėdoje, kai žiūrovams pagailo nustekentos ir pavargusios meškutės, tūkstančiai lietuvių pasirašė elektroninę peticiją "Už cirką be kankinamų gyvūnų".

Įstaigos veikla susidomėjo ir Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai – galiausiai "VIP" cirkas nutraukė gastroles uostamiestyje. Po incidento, atskleidusio visų Lietuvoje veikiančių cirkų negerumus, sukruto ne tik gyvūnų teisių gynėjai, bet ir politikai. Laukinės augalijos ir gyvūnijos įstatymų projektus šiuo metu rengianti Aplinkos ministerija žada, kad cirko pasirodymuose bus draudžiami laukiniai gyvūnai. Jie šiuo metu yra uždrausti 24 Europos šalių cirko pasirodymuose. Paklausus, ką apie tai galvoja paprasti klaipėdiečiai, nuomonės skyrėsi iš esmės.

Virgis:

– Nereikia drausti. Miesto vaikams tai yra malonumas. Lengviausia viską uždrausti, pas mus kažkodėl tik apie tai ir kalbama. Nieko ten blogo nėra. Kai kurie gyvūnai laisvėje gyvena dar blogesnėmis sąlygomis nei cirke.

Edita:

– Juk tai baisu. Kažkoks pasityčiojimas, ypač dabar, kai vyksta įvairūs judėjimai už gyvūnų teises. Esame jautresni ir jau suprantame, kad tai yra išnaudojimas ir gyvūnų kankinimas. Man asmeniškai net zoologijos sodai kelia siaubą. Gyvūnas asocijuojasi su laisve, bet mes nebeduodame jam pasirinkimo. Todėl tai – savotiškas išnaudojimas. Turime tikrai linksmesnių pramogų.

Martynas:

– Suprantama, reikia uždrausti, nes tai yra gyvūnų kankinimas. Pats nesilankau cirkuose. Tam yra zoologijos sodai, kur gyvūnai normaliai prižiūrimi, jei norisi, galime ten į juos pasižiūrėti.

Aušra:

– Aš užaugau su cirku. Mums, vaikams, anuomet buvo didžiausia vasaros pramoga, kai tėvai veždavosi į cirką. Gal pats cirkas buvo kitoks? Gal gyvūnais labiau rūpindavosi ir geriau maitindavo? Dabar visi kovojame už gyvūnų teises ir kartais juos mylime labiau nei žmones. Bet nemanau, kad reikėtų atsisakyti pramogų. Kad reikėtų atsisakyti kailinių drabužių. Suprantu, kad būsiu nepopuliari, bet nesu kraštutinumų šalininkė. Visur turi būti sveiko proto.

Elena:

– Jeigu su gyvūnais tinkamai elgiamasi, tai kam drausti? Pastarąjį kartą cirke buvau prieš dvejus metus, ir viskas neatrodė labai jau tragiškai. Visai patiko. Aišku, kai pamatai užkulisius ir negerumus, tai verčia susimąstyti.

Rimas:

– Jeigu tai nėra natūralu, vadinasi, negerai. Gyvūnai turėtų gyventi gamtoje. Pats nesilankau cirke.

GALERIJA

  • Virgis
  • Elena
  • Rimas
  • Martynas
  • Edita
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

nublin

na tai sudie juru muziejui delfinariumui, visas silkes ir delfinus reiks paleist, i kita puse klaipedos nebebus ko keltiss

Sigitas

Kažkam nuo saulė kaitos šlapimas tėkštelėjo į smegenis ir prasidėjo tas įkaitrintas vajus t.y. drausti, uždaryti ir panašaia. Pritariu vienam komentatoriui - "Virgis: - Nereikia drausti. Miesto vaikams tai yra malonumas. Lengviausia viską uždrausti, pas mus kažkodėl tik apie tai ir kalbama. Nieko ten blogo nėra. Kai kurie gyvūnai laisvėje gyvena dar blogesnėmis sąlygomis nei cirke." Tai ir kyla klausimas t.y. ar mes dvikojai visuomenėje patys nesame tų visų veiksmų cirkininkai?

B

Tai ir juru muzieju su delfinariumu reik uzdaryt..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS