Ar klaipėdiečiai savo mieste jaučiasi saugūs? | KaunoDiena.lt

AR KLAIPĖDIEČIAI SAVO MIESTE JAUČIASI SAUGŪS?

Praėjusios savaitės pradžioje Klaipėdos centre įvykdyta sukrečianti žmogžudystė, kai ukrainietis smūgiais peiliu, kaip įtariama, nudūrė savo kraštietį, atvėrė naujų nūdienos piktžaizdžių.

Dėl emigracijos ištuštėjusias darbo vietas užimantys kaimyninių šalių vyrai kartais tampa tikru galvos skausmu ir pareigūnams, ir vietos gyventojams. Vis dėlto, panašu, pastarasis įvykis žmonių neįbaugino – kalbinti klaipėdiečiai tikino savo mieste esantys saugūs. Priešingai nei kai kurių užsienio šalių sostinėse.

Žydra

– Gyvenu užmiestyje, todėl vakarais vaikštinėti miesto gatvėmis beveik netenka. Bet kuriuo atveju, Klaipėdoje jaučiuosi saugiai, dėl to man nekyla jokių abejonių. Žinoma, pagarsinti nusikaltimai priverčia suklusti, bet apie tai pagalvoji tik tada, kai kas nors atsitinka.

Alvita

– Klaipėdoje jaučiuosi saugiai. Gyvenu miesto centre ir kiekvieną rytą einu pėsčiomis į darbą. Tikrai niekada nesusimąsčiau, kad baisu ar panašiai.

Vilma

– Nevaikštau pietiniuose rajonuose, tiesiog neprireikia. Bet esu girdėjusi, kad šioje miesto dalyje įvyksta daugiau visokių nusikaltimų nei kitur. Tai gal ir nebūtų labai jauku. O centre nėra ko bijoti.

Arvydas

– Klaipėdoje tikrai saugu. Tokie vienetiniai atvejai, kaip praėjusią savaitę įvykusi žmogžudystė, nepakeitė mano nuomonės.

Ilma

– Neturiu paranojiško jausmo. Niekada nesuabejojau saugumu mieste, tikrai drąsiai čia jaučiuosi.

Gediminas

– Esu retas svečias Klaipėdoje, dirbu Anglijoje. Tačiau galiu patikinti, kad Klaipėdoje, palyginti su Londonu, yra labai saugu. Čia gyvenantys žmonės gali jaustis ramūs.

GALERIJA

  • Žydra
  • Gediminas
  • Vilma
  • Arvydas
  • Ilma
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Erika

Labai nesaugu,pati tai patyriau.

saulius

Gatvese vakare nesaugu.Policija nepades.

T

Bet kodel zmones taip elgiasi neturi ka veikti kodel negali buti visi geri
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS