Emocinio teisingumo grimasos | KaunoDiena.lt

EMOCINIO TEISINGUMO GRIMASOS

Praėjusią savaitę kilęs skandalas dėl vaikučio, graudžiai konfiskuoto iš motinos, dar kartą atskleidė tai, kad lietuviams nusispjauti į teismo sprendimus. Polinkis kamuotis, verkšlenimo pramogos mums iki šiol aktualesnės už tiesą, teisingumą ir apskritai sveiką protą.

„O ką, Lietuvoje yra teisingumas?“ – vėl klaus emocinio mazochizmo entuziastai.

Taip, yra. Toks, kokį jį savo valstybėje patys susikūrėme.

Itin nemalonu, kad tą nežinia kieno įamžintą vaizdo siužetą tuojau pat pasigavo ir politikieriai, besivaikantys nukainoto populiarumo ir siekiantys apžavėti fiziologiškai emocijomis užvaldytų rinkėjų šutvę.

„Oportunizmas“, – tiksliausiai šį politinio skurdo reikalą diagnozavo socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė.

Išties emocinės iškrovos, isteriškas jaudulys bei vergių izaurų kančios muliažai lietuviams yra aktualesni už valstybės tvarką ir elementarią logiką.

Išties emocinės iškrovos, isteriškas jaudulys bei vergių izaurų kančios muliažai lietuviams yra aktualesni už valstybės tvarką ir elementarią logiką. Juk tas vaikas buvo paimtas iš motinos ne dėl to, kad vaikų teisių tarnyboms patinka kankinti mažamečius, o todėl, jog toks buvo teismo sprendimas. Šiuos, kaip žinia, privalu ne aptarinėti ar neigti, bet vykdyti. Tačiau tūlas lietuvis vis tiek rėkia: „Taip negalima! Neteisybė, jopšikmaaa!..“

Be abejo, vaikas galėjo būti paimtas humaniškiau, jis išties buvo siaubingai traumuotas. Bet, gerbiami gedėtojai, yra sprendimas, ir čia jokių debatų ar kliedesių nebegali būti.

Kaip turi reaguoti valstybė ir teisingumo sistema, jei vaikas tris savaites neleidžiamas į mokyklą ir dar kažkur slepiamas? Tie visi emocijomis smaguriaujantys padarai nesigilino ir į tai, kad per kelerius metus būta 46 pranešimų apie vaiko teisių pažeidimus, kad teismas nustatė gyvenamąją vietą pas tėvą, kad buvo piktybiškai nevykdomas teisėjų sprendimas. Pažviekime dar, pakūkčiokime, ir tai bus tikrojo etnografinio raudų teisingumo įgyvendinimas. Tik gal baikime vienąkart būti durniai.

P. S. Ką galima pasakyti apie tėvus, kurie dvejų metų mergaitę grūda į gyvybės langelį? Atsibodo?

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

GGG

Seniai pastebėjau, kad kai tik komentatorius pradeda rašyti tai didžiosiomis raidėmis tai mažosiomis raidėmis, tai paprastai būna kačių draugė arba šiaip psichinis ligonis arba vatnikas arba antivakseris. Tokiems yra būtina medicininė pagalba

to šis

Grįžk į palatą,paciente,gal vėl vaistų gausi,savijauta pagerės...

teismų sprendimai

10 metų nedirbantis niekur (iš ko gyvena) pagautas su trim vogtais auto vagis kawianskas varna 3 metai lygtinai.Turiu nuosprendžo kopiją. Gali vėl vogt tik 3 metus neįkliūt. Smulkus vagišius už 400 litų pusei metų į pravieniškes Buvau teisme, tai mane apvogė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS