Euro burna, nebūk durna | KaunoDiena.lt

EURO BURNA, NEBŪK DURNA

Dar niekada taip gerai negyvenome. Tačiau nereikia nusiminti, jei nepakliuvote tarp gyvenančių kaip niekada gerai. Truputėlį pastangų ir kantrybės. Sakote, pensija jau ant nosies? Na, tuomet čia jau problema. Tada nepateksite tarp gyvenančių kaip niekada gerai. Prastokai gyvensite. Būsite biednas, bet teisingas – t. y. teisingai atspindintis realią socialinę situaciją Lietuvos platumose, o ne euro puodo zonoje pūpsančioje sostinėje ar kituose didesniuose miestuose, iš kur ir pasklido šūkis, kad dar niekada taip gerai negyvenome.

Panašių teiginių apie puikų gyvenimą girdėjome ir tais laikais, kai „prie Nemuno kitas išaušo jau rytas“. Tai skambėjo iš valdžios tribūnų. Ir dabar skamba iš valdžios. Tačiau nėra ko lyginti – gyvename daug geriau ne prie ruso, tik yra amžina bėda: niekada nebus taip, kad geriau gyvens visi ir niekas nebambės. Nebent gyventume visi vienodai durnai kaip š… Korėjoje.

Viskas gana paprasta: pagerėjusio gyvenimo ypatumus geriau pažinsi gyvendamas arčiau euro puodo zonos. Tą zoną reikia plėsti ir tai įmanoma tik per mokesčius paskirstant gerovę. Finansų ministrė Gintarė Skaistė ateinančių metų biudžete yra žadėjusį sąžinės dedamąją. Maždaug paskaičiuota, kad sąžinės sėkla papildomai duos apie 70 mln. eurų derliaus. Labai mažai, kad kas nors pasikeistų medinių dubenėlių zonose. Tačiau tai tik sėkla. Jei ji bus subrandinta ir patręšta, gal galėsime skaičiuoti milijardus? Tačiau dar reikia, kad Seimas patvirtintų mokesčių reformą. Yra nuogąstavimų, kad sąžinės sėklą galbūt turinti reforma bus atmesta, o tuomet, kaip perspėja Prezidentas Gitanas Nausėda, šalis prarastų milijonus eurų ES paramos.

Panašius teiginius apie puikų gyvenimą girdėjome ir tais laikais, kai „prie Nemuno kitas išaušo jau rytas.“

Tačiau dėl praradimo nukentės ne euro puodo zonoje pūpsanti sostinė, bet medinių dubenėlių zonos, mat, kaip sako liaudies išmintis, jei įkišai rankelę į euro puodą ir nieko nesugraibei, tai panagėse vis tiek bus tiek aukso dulkių ir galėsi gyventi taip gerai, kaip niekada anksčiau. Tačiau medinių dubenėlių zonoms tai negalioja.

Gairės: pensija, eurai, pinigai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klausimas

> is euro burnos .......................Na ir asilas tu, kokių paieškoti reikia. Tavęs laukia nesulaukia laimė Putino rojuje, o tu vis triniesi toje "juodoje pedofilu siknaskylėje".Tu ką, ne tik asilas, bet asilas-sadomazochistas?

is euro burnos

lietuva tapo juoda pedofilu siknaskyle...kur graibyk negraibes , panagese ne aukso dulkes bus, o konservatlibersosines fekalijos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS