Galva ant slenksčio | KaunoDiena.lt

GALVA ANT SLENKSČIO

Šiemet Helovinas atokiame Sibiro užkampyje prasidėjo kovą, tuoj po nepavykusio blickrygo į Kijevą. Tuomet prie penkių garsių vietos šamanų namų slenksčių buvo aptikti ne išskobti moliūgai su degančiomis žvakėmis viduje, o tų namų šeimininkų galvos.

Taip, pasak nepriklausomo politikos apžvalgininko V.Solovejaus, prezidentas V.Putinas nubaudė netikrus pranašus, kurie prieš "specialiąją operaciją" šiam pažadėjo "didžią pergalę ir absoliučią valdžią visame pasaulyje", bet ėmė ir apgavo.

Ogi juk niekas netraukė jų už liežuvio, galėjo išsireikšti kaip nors aptakiau, kaip kokios pitijos ar M.Nostredame.

Šitos puikybės kaina – kiekvieno asmeninė galva ir priešlaikinė kelionė į Dvasių buveinę. Kita vertus, iš kurgi tie šamanai galėjo žinoti, kad antroji pasaulio kariuomenė – kone neįgali, rusiška karinė įranga beveik neveikia ir apskritai viskas yra išvogta. Bet tuokart už žodį reikėjo atsakyti kaip už daiktą.

Kremliaus prezidentas šį mėnesį dar kartą kreipėsi į šamanus, tik dabar jau jie buvo kitos specializacijos, nes ir klausimas kitas – dėl branduolinio ginklo panaudojimo.

Nepaisant absoliutaus pranašautojų kracho, Kremliaus prezidentas šį mėnesį dar kartą kreipėsi į šamanus, tik dabar jau jie buvo kitos specializacijos, nes ir klausimas kitas – dėl branduolinio ginklo panaudojimo.

Sielų ekspertai, įvertinę savo pirmtakų klaidas, buvo atsargesni (kas gi norės išsiskirti su savo galva?) ir šįsyk pateikė ne tokį tiesmuką vertinimą. Jie "matė ugninį paukštį, paskui save paliekantį sugriovimus ir mirtį, bet nešantį pergalę". Dėl visa ko nesukonkretino, kam gresia sugriovimai bei mirtis ir kas galiausiai džiaugsis pergale.

Ar prezidentas buvo patenkintas ritualu, neaišku, ar jis pasitiki šitais specialistais, irgi nenuspėsi. Sunku patikėti, kad jam būtų nežinoma tų burtininkų netolima praeitis, kai visi jie dar buvo uolūs partiniai ar profsąjungų veikėjai, bet staiga ėmė it pamišėliai šokčioti aplink plazdančią širdį ar degantį erelį ir pranašauti ateitį V.Putinui bei pasauliui.

Galų gale argi tai svarbu, juk nenusisekus kokiai nors operacijai visada yra galimybė prasto pranašo galvą padėti ant jo namų slenksčio.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, šamanai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS