Kai į viešbutį atvaro madam | KaunoDiena.lt

KAI Į VIEŠBUTĮ ATVARO MADAM

Esame tokie vislūs, kad nūnai atsirado pulsuojanti gausybė karybos, mados, kulinarijos ar sporto ekspertų. Ir visad jie yra patys išmaniausi beigi teisiausi. Net tada, kai tokio visažinio aplombą lemia įsisenėjęs pilkosios masės celiulitas.

Yra jau ir viešbučių vertinimo asų. Štai praėjusią savaitę pasirodė vieno Klaipėdos viešbučio apžvalga, kurioje lyderiaujančio portalo "kolumnistė" rėžė ne tik iš peties, bet ir iš visų kitų savo esybės atsikišimų. Tik, sakoma, jei jau kuolu velėji kitus, pats būk nepriekaištingas. Vis dėlto tokį stilistinį nakvišumą ir tiek klaidų vienoje vietoje, tiesą sakant, seniai teko regėti.

Pirmiausia į akis krenta tai, kad lietuviškų įžvalgų autorė iš Skandinavijos viešbutyje apsistojo liepą, o savo opusą sukurpė tik lapkritį, todėl keista skaityti, kad mieste "pliekia karščiai" (turbūt norėjo parašyti "plieskia"). Moteriškė jau nė nepamena, kokia antklode tada apsiklojo, tačiau konstatuoja: "viešbutis ant tiek nusipiginęs, kad neleidžia sau nusipirkti kaldrų". Taigi, "ant tiek", "kaldrų"... Parafrazuojant Marytę iš Vilkaviškio, "pas karvių su viedrais tekina".

Turbūt ne visi dar ir šiais laikais žino, kad netaisyklingas "senai" ir "seniai" vartojimas yra lakmuso popierėlis, rodantis išsilavinimo spragas proftechninėje mokykloje.

Dar viena unikali reminiscencija: "miegojau su atidarytu langu". Na, paprastai išmanios moterys miega ne su oro įleidimo įrenginiu, o su kokiu nors vyru. Jei jo nebuvo, reikėjo paskambinti.

Bet, matyt, didysis įsižeidimas įvyko dėl to, kad recenzentė gavo nenaują kambarį, kuris, kaip įsivaizdavo, turėjo būti "jau senai užkaltas lentomis". Turbūt ne visi dar ir šiais laikais žino, kad netaisyklingas "senai" ir "seniai" vartojimas yra lakmuso popierėlis, rodantis išsilavinimo spragas proftechninėje mokykloje. Gal vis dėlto vertėjo baigti vidurinę?

Dar vienas Pulicerio vertas literatūrinis išradimas – erdvių lyginimas su "šlapimu nulaistytais" liftais "priplėkusiuose" Kauno pakraščių dvylikaaukščiuose. Kokiose gomorose ta ponia, po galų, laisvalaikiu lankosi?

P.S. Ir tikrinis daiktavardis "Kristus" ("Christ", ne "Christe") rašomas didžiąja raide, kaip ir, pvz., Vlada Dapkos. Skirtingai nei žodis "recenzentė", kuris jau tikrai rašytinas mažąja.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

cha cha

Kabutės rašomos negerai.Turi būti ,,seniai'', o ne ''seniai''

Om

Nors pasijuokti galima.

lankytis gomorose

neįmnoma. Tai mokslui nežinomas miestas, egzistavęs tik Biblijos pasakose. Tai tas pat kas užmint ant horizonto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS