Karlsonas be stogo | KaunoDiena.lt

KARLSONAS BE STOGO

T. Carlsonas – ne tas, kuris gyvena ant stogo (keistas žavios vaikiškos knygelės personažas su propeleriu ant nugaros), o amerikiečių žurnalistas, tas pats, kuriam D. Trumpas už ištikimybę ir pasiaukojimą avansu jau pažadėjo JAV viceprezidento postą, atkako į Maskvą. Sako, dargi – į Kremlių. Mat ūmai pajuto žurnalistinę pareigą (nes toks jo darbas) ir yra pasiryžęs išgirsti visą tiesą iš pirmų lūpų.

Trumpai tariant, T. Carlsonas ims interviu iš V. Putino, kuris visos Vakarų žiniasklaidos pastaruosius dvejus metus esą yra ignoruojamas. Ir kalbės jie apie vykstantį karą, bent jau taip šis tiesos skelbėjas skelbė savo anonsinėje žinutėje.

Tik štai bėda, kad T. Carlsonas pokalbiui pasiruošė neatsakingai. Už žodį „karas“ V. Putino Rusijoje gresia belangė, nes joks ten ne karas, o „specialioji karinė operacija“.

Gal jis net įkalbės V. Putiną atvykti į Hagą, Krymą atiduoti ukrainiečiams, o savo paties milijardus – Ukrainos atstatymui?

T. Carlsonui širdis plyšta, nes dauguma jo tėvynainių visiškai nežino, kas vyksta tose šalyse, nors žudynės tęsiasi jau dvejus metus, o ir JAV tiesiogiai dalyvauja šiame konflikte. Aiškumo neva nėra jau vien todėl, kad niekas iš jo kolegų per tuos dvejus metus nepakalbino V. Putino: „Jie niekada negirdėjo jo balso, ir tai yra blogai.“ Esą V. Zelenskis – visų dėmesio centre, o V. Putinas – ne, tai yra ir neteisinga, ir neprofesionalu.

Taip mano T. Carlsonas, giliai širdyje tikintis, kad tuo pokalbiu galįs sustabdyti karą-operaciją. Todėl V. Putino balsas turi būti išgirstas.

Pasigirsta svarstymų, o gal T. Carlsonui be stogo staiga pavyks? Gal jis net įkalbės V. Putiną atvykti į Hagą, Krymą atiduoti ukrainiečiams, o savo paties milijardus – Ukrainos atstatymui? Telieka plačiau atverti kišenes.

Nors panašiau, kad tas interviu galiausiai virs žudiko reabilitacija.

Gairės: karas Ukrainoje, interviu, Tuckeris Carlsonas, Vladimiras Putinas, JAV žurnalistas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS