M. Skritulskas: parenkant netinkamą šiai pramonei vietą, daroma dviguba žala | KaunoDiena.lt

M. SKRITULSKAS: PARENKANT NETINKAMĄ ŠIAI PRAMONEI VIETĄ, DAROMA DVIGUBA ŽALA

Užsakomoji žurnalistika, su tam tikrais diskreditavimo elementais – senas žanras. Kur yra užsakymas, ten ir užsakovas, turintis tikslą pasėti abejones tavo argumentacijai, kuri neatitinka paprastai turtingo užsakovo užmačių.

Tuo tikslu keliamas provokacinis klausimas, kodėl jūs ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus pasisakote prieš vandenilio ir metanolio gamyklos atsiradimą šalia Darbėnų, kaip ir kontroversiškai vertinami asmenys, kurie yra minimi VSD grėsmių nacionaliniam saugumui ataskaitose, pagarsėję prokremliškomis pažiūromis, ar yra teisiami riaušių prie Seimo byloje?

Gerai suformuluotas klausimas, ar ne? Klausimas  su suponuojamu atsakymu, kuris turi aiškią diskreditacinę konotaciją. Suprask, kas yra prieš vandenilio gamyklą, tas yra Lietuvos priešas, kitaip tariant, Kremliaus draugas.

Tačiau šioje vietoje reikia išskirti tris esminius dalykus:

PIRMA.  Tiek Palangos meras Š. Vaitkus, tiek aš, Seimo narys Mindaugas Skritulskas, ne kartą konstatavome, kad vandenilio ir metanolio pramonė turi būti vystoma Lietuvoje, kadangi ji yra neatsiejama atsinaujinančios energetikos sudėtinė dalis, didinanti mūsų šalies ekonominį konkurencingumą, tačiau ji turi būti vystoma ne greta gyvenamųjų vietovių, šalia kurorto, bet tam tikslui pritaikytose pramoninėse zonose.

ANTRA. Būtent tie, kurie neapgalvotai siūlo statyti tokius chemijos pramonės objektus šalia gyvenviečių, nesitardami su jų bendruomenėmis, vengdami pateikti atsakymus į pagrįstus gyventojų klausimus, pirmiausia diskredituoja šią reikalingą ateities pramonę, kelia bereikalingą įtampą visuomenėje.

TREČIA. Parenkant netinkamą šiai pramonei vietą, daroma dviguba žala: keliamas nerimas visuomenėje bei, sykiu, sukuriamas pretekstas tuo naudotis ir Kremliaus įtakoje esančiai penktajai kolonai, kurios užduotis labai aiški – neleisti šiai pramonei apskritai atsirasti Lietuvoje, t. y. nei laisvosiose ekonominėse zonose, nei kitose teritorijose, skirtose pramonei vystyti. Todėl būtent tie, kas neatsakingai, nepagalvoję apie tokias pasekmes siūlo šiai pramonei akivaizdžiai netinkamas vietas, veikiausiai patys to nenorėdami, tampa „naudingais Kremliui idiotais“.

P.S. Sąvokos „naudingas idiotas“ reikšmė: „viešasis asmuo, kuriuo pasinaudojama propagandos tikslais, jam pačiam to nesuvokiant“.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Boria

Skritulskis žinomas veikėjas dar nuo senu laiku, bėkit kuo toliau nuo tokiu vekėju-visažiniu

Cha cha cha

Įdomu klausyti kaip gąsdinami vietiniai aborigenai. Žodis "vandenilis" iš karto tapatinamas su "vandelinine bomba".

Sūduvis

Kodėl ponas Skritulskas nori nuskriaust pliką ministerį simoniuką, kuris jau pardavė danams leidimą statyti gamyklą ir gavo nemenką atkatą už tai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS