Mėnulio sferoje | KaunoDiena.lt

MĖNULIO SFEROJE

Lygiai prieš 750 metų, nesulaukęs nė 50-ies, Fosanovos cistersų abatijoje, vykdamas į Bažnyčios susirinkimą Lione, pas Viešpatį staiga iškeliavo garsusis filosofas Tomas Akvinietis.

Tas pats, kuris manė, kad eretikus reikia ne tik atskirti nuo Bažnyčios, bet ir bausti mirtimi. Kuris teigė, kad moterų intelektas neprilygsta vyrų ir todėl pasisakė prieš jų įšventinimą. Kuris tvirtino, kad tėvai gali mušti savo vaikus, o meistras – pameistrius.

Kitaip tariant, Tomas Akvinietis, kaip antai ir A. Navalnas, mirė natūralia mirtimi, nors tiek artimieji, tiek bendražygiai, tiek ir likęs civilizuotas pasaulis oficialia versija netiki.

Tas pats, kurio dešimt mokymo tezių katalikų bažnyčia pasmerkė praėjus trejiems metams po jo mirties, tačiau dar po kelių dešimtmečių popiežius paskelbė jį šventuoju, netrukus jam suteiktas ir Angeliškojo daktaro, o vėliau – Bažnyčios daktaro titulai.

Dantė „Dieviškojoje komedijoje“ jį apgyvendino Saulės sferoje kartu su kitais didžiais religijos mokytojais. Be kita ko, garsusis viduramžių poetas tvirtino, kad Tomas buvo nunuodytas, o tai, žinant to meto teologines peripetijas, galėjo būti visai realu, tačiau istoriškai ši versija nėra patvirtinta.

Kitaip tariant, Tomas Akvinietis, kaip antai ir A. Navalnas, mirė natūralia mirtimi, nors tiek artimieji, tiek bendražygiai, tiek ir likęs civilizuotas pasaulis oficialia versija netiki. Tačiau ir šis atvejis veikiausiai liks istoriškai nepatvirtintas.

Nors Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos vadas S. Naryškinas, vietos propagandistų paklaustas, ar prie A. Navalno mirties kartais „nagų neprikišo Vakarų jėgos“, patikino, jog žmonės turi savybę anksčiau ar vėliau numirti, taigi esą ir kalinys „Nr. 1“ mirė sava mirtimi.

Ir jei tikėtume Dante, jis neabejotinai atsidūrė Rojuje, tik ne Saulės, o Mėnulio sferoje, kur gyvena vėlės, negalėjusios ištesėti pažadų, nes joms sutrukdė pikti žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

klausimėlis žąsytei

3 mlrd USD biudžetas, 7 000 agentų. Kam tokiai sušiktai valstybėlėi tiek agentų? Pablusinėk, žąsiuke ką veikia Mossadas. Kiek žmonių nužudo. Tai tas nasralnas bus tik nulis.

klausimas astai

kas yra tas civilizuotas pasaulis - tas kuris kruviną žudiką sraliną rėmė visom išgalėm? Tas kuris žudė vokiečių civilius, vaikus, moteris šimtais tūkstančių? O gal tas kuris 2 atomikes ant Japonijos miestų? Ar 5 000 000 vietnamiečių civilių pakasė? Tas kurio banditai kareiviai trise dvylikos metukų japoniukę pagrobė, sumušė ir išprievartavo? Tas kuris masinio naikinimo ginklo turėjimu (tik turėjimu) apkaltino Iraką, užpuolė, sugriovė o to masinio nerado. Nes nebuvo. Užtat rado trilijonus barelių naftos. Tai čia civilizuotų ŽUDIKŲ pasaulis.

Giminaitis

Visi mes giminės ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS