„Oskaro“ vertas vaidmuo | KaunoDiena.lt

„OSKARO“ VERTAS VAIDMUO

Ir visai be reikalo Brazilijos prezidentas J.Bolsonaro, besibroliaujantis su Kremliaus banditais, ironizavo, esą jam juoką kelia, kad visų viltys dabar patikėtos komikui. Tas komikas, anot brazilo, yra jo kolega iš Ukrainos – Jo Ekscelencija Volodymyras Zelenskis. Tai jam prieš kelias dienas atsistoję plojo visi Europos Parlamento nariai, tai į jį ir jo valstybės žmones jau savaitę nukreiptos viso civilizuoto, taip pat ir necivilizuoto, pasaulio akys.

Tik tai jau ne komiko benefisas, o tikro lyderio pasirodymas. Tas, kuris liko su savo piliečiais, ant Kijevo krintant V.Putino bomboms. Tas, kuris atsisakė evakuotis, amerikiečiams pasiūlius atsitraukti iš apgulto miesto, ir jau visai ne pagal Kremliaus scenarijų rėžė: "Kova vyksta čia, man reikia prieštankinės amunicijos, o ne pavėžėjimo." Geriau nebūtų atsakęs ir didysis jo priešas, garsėjantis kriminaline retorika.

Pritilo net tie, kurie visai neseniai klykė, kad V.Zelenskis yra Rusijos projektas, oligarcho I.Kolomoiskio finansuojamas rusų įtakos agentas.

Pritilo net tie, kurie visai neseniai klykė, kad V.Zelenskis yra Rusijos projektas, oligarcho I.Kolomoiskio finansuojamas rusų įtakos agentas.

Šiam komikui teko turbūt ir jam pačiam sunkiai įsivaizduotas, bet "Oskaro" vertas vaidmuo, kaip ir kadaise dramaturgui V.Havelui – vienam pačių iškiliausių demokratinės Čekijos valstybės lyderių, kuriuo lig šiol žavisi ne tik jo tautiečiai.

V.Putinas neįvertino nei pačių ukrainiečių dvasios stiprybės, nei juolab jų prezidento. Ir štai tas artistas ne tik nepabėgo iš puolamos sostinės, išsigandęs pirmųjų kanonadų, bet ir socialiniuose tinkluose kasdien pasirodo savo žmonėms, šypsodamasis padrąsina juos, suteikia viltį ir įkvepia kovai.

Prieš dvi dienas paviešintas keliolikos sekundžių įrašas – tarsi dar vienas antausis Kremliui, kuris jau ima springti savo paties sukeltu smurtu ir melu.

"Su pirmąja pavasario diena, mielieji, paukščiai grįžta, snieguolės žydi, šilta, štai jis – pavasaris jau atėjo, nuostabu", – tai V.Zelenskio žinia pasauliui kraujuojančiame Ukrainos fone, kuriame – nepajudinamas prezidento tikėjimas, kad savo žemę jie apgins.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TAIKOS !!

wau! Iki asharu graziai parashyta, VALIO!! Bravo Zelenskiui - bebaimiui Ukrainos Prezidentui !! Garbe jaunam bebaimiui ZMOGUI ,kuris kovoja ir ikvepia savo tautiecius === JOG JIE REIKALINGI savo MOTINAI-Tevynei CIA !! ir dabar.Garbe V.Zelenskiui ,,ir visai Ukrainos tautai ==Mushkite vyrai[ rusus- okupantus] isiverzusius i JUSU ZEME. GARBE ZMOGUI nepalikusiam savo TAUTA,GARBE

SUSIJUSIOS NAUJIENOS